• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Peptider

Pepp på Peptider?

Ingrediensskolan

Peptider i Hudvård

Peptider blir allt mer populärt i hudvård- men vad gör peptider för huden? Under början av 2020-talet har Peptider verkligen fått ett uppsving och har snabbt blivit en riktigt snackis i hudvårdsvärlden! Detta skonsamma alternativ passar många- på grund utav dess många olika fördelar för huden!

Är Peptider verkligen bra? Jo- och i detta inlägg går vi igenom vad peptider är, varför du bör ha dem i din hudvård, vilka olika peptider det finns och tipsar om några riktigt bra produkter med peptider!


Vad är Peptider i hudvård?

Peptider är korta kedjor av aminosyror, som är de grundläggande byggstenarna i proteiner. Dessa finns helt naturligt i vår kropp. Dessa kedjor av aminosyror är ganska korta- är det över 50 aminosyror i denna kedja kallas det inte längre peptid- utan protein. Inom hudvård är peptider formuleringar som har utformats för att påverka olika funktioner i huden. Dessa funktioner kan vara allt från att öka kollagensyntesen och förbättra hudens elasticitet till att minska rynkor och fina linjer. 

Man kan säga att peptider "signalerar" till hudens celler att bete sig på ett speciellt sätt.

Vad gör Peptider för huden?

Peptider erbjuder en rad fördelar för hudens hälsa och utseende. En av de främsta fördelarna med peptider är deras förmåga att öka produktionen av kollagen och elastin i huden. Kollagen är ett protein som ger huden dess struktur och elasticitet, medan elastin ger huden dess förmåga att studsa tillbaka efter att ha töjts ut. Genom att öka produktionen av dessa proteiner kan peptider bidra till att förbättra hudens fasthet och motverka ålderstecken såsom rynkor och slapp hud.

Utöver att främja kollagensyntesen kan peptider också ha andra fördelaktiga egenskaper för huden. Vissa peptider kan ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan hjälpa till att lugna och skydda huden från irritation och rodnad. Andra peptider kan ha fuktgivande egenskaper, vilket kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra torr hud.

Du kan hitta Peptider både i produkter för ansiktet och kroppen.

Olika Peptider

Peptider finns i en mängd olika hudvårdsprodukter, inklusive serum, krämer, och masker. När du letar efter hudvårdsprodukter som innehåller peptider är det viktigt att överväga faktorer som koncentrationen av peptider, formuleringen av produkten och hur den passar din hudtyp och behov. I vissa fall kan en kombination av flera ingredienser tillsammans med Peptiderna ge ett bra resultat. Det är därför viktigt att se hela formulan och se om den passar dina behov.

Exempel på populära peptider i hudvård:
 • Palmitoyl Tripeptide-1 och Palmitoyl Tetrapeptide-7: Ökar hudens produktion av kollagen och gör huden fastare. Minskar linjer och rynkor.
 • Acetyl Hexapeptide-8: Känd för sina muskelavslappnande egenskaper. Hjälper till att minska rörelse-relaterade rynkor, särskilt runt ögonen och pannan.
 • Kopparpeptider: Dessa peptider kan hjälpa till att främja sårläkning, minska inflammation och stimulera kollagensyntesen.
 • Matrixyl 3000: Denna peptidblandning kombinerar två olika peptider för att främja kollagensyntesen och förbättra hudens fasthet och elasticitet.
 • Acetyl tetrapeptide-40: Denna peptid reducerar rodnad och andra reaktioner som sker i huden genom att hämma inflammationsprocessen.


Nyfiken på peptider i hudvård? 

 

Ansiktskräm med Peptider

För känslig hud

Bioline De-Sense Instant Relief Nourishing Cream innehåller ingredienser som Pentapeptid-59, vars funktion hämmar smärtreceptorerna och minimerar på så sätt känsligheten och hudens reaktivitet. 

För hud med Ålderstecken

Babor Classic Mimical Control Cream denna kräm reducerar fina uttryckslinjer. Innehåller peptider som hjälper huden att lösa upp mikrospänningar och på så sätt minska framträdande mimiska linjer. 

För hud med Pigmentfläckar

Comfort Zone Luminant Cream Illuminating Correcting Cream är en ansiktscreme som direkt ger huden en fräsch lyster. På lång sikt minskas hudens pigmentfläckar. Acetyl-Hexapeptide-1 hjälper till att skydda mot UV-relaterad skada i huden.

Serum med Peptider

Serum för ålderstecken

Medik8 Liquid Peptides Serum har en 30% peptidblandning för att stimulera produktionen av hudens kollagen och elastin. Den ger intensiv återfuktning blir huden mjukare, spänstigare och får mer lyster.

Serum för akne

Mesoestetic Blemiderm Resurfacing Gel är en gel som har en exfolierande verkan på huden och hjälper till att minska utbrott. Med Acetyl Tetrapeptide-2 främjas kollagenproduktionen i huden.

Serum för känslig hud

OPTMZD Skin Calming & Hydrating Serum kombinerar Niacinamide och Peptider- vilket effektivt stärker hudens barriär och minskar rodnad. Formulan är även riktigt återfuktande. 

Ögonkräm med Peptider

Ögonkräm för mörka ringar

Mesoestetic Age Element Brightening Eye Contour reducerar mörka ringar och trötthetstecken runt ögonen. Förebygger att huden åldras i förtid och minskar pigmentfläckar. 

Ögonkräm som minskar rynkor

Elementre Firming Eye Serum har en allt-i-ett-formel som verkar uppstramande men samtidigt bidra till att mjukgöra och återfukta det känsliga ögonområdet. Innehåller retinolliknande Bakuchiol.

Ögonkräm för fukt

COSRX Advanced Snail Peptide Eye Cream är en ögoncreme som med hela 73,6% snigelsekret som återfuktar och skyddar huden runt ögonen mot fuktförlust. 

Specialprodukter med Peptider

Halskräm med retinol och Peptider

SkinCeuticals Tripeptide-R Neck Repair är en hals och dekolletagekräm stärker och hjälper huden att stå emot det synliga åldrande på halsen, inklusive horisontella linjer samt veckad och slapp hud. 

 

Ampuller med Peptider

Doctor Babor Peptides Power Serum Ampoules sätter igång processer som är jämförbara med de processer som blir aktiva när huden skadas. De skickar alltså signaler som aktiverar hudens egna reparationsmekanismer och stimulerar uppbyggnaden av kollagen och elastin.

Läppbalsam med Peptider

Elixir Peptalk Lip Balm ger läpparna välbehövlig fukt, näring och fyllighet.  Peptiderna motverkar rynkor runt munnen samt har anti-inflammatoriska egenskaper vilket gör att den är speciellt lämplig för en hud med känslighet. Innehåller även hyaluronsyra som binder fukten i huden.


FAQ- Peptider:

Är peptider säkra att använda på huden?

Ja, peptider är generellt säkra att använda på huden och har visat sig vara väl tolererade av de flesta människor. Det är dock alltid bäst att göra en patchtest innan du använder nya hudvårdsprodukter för att säkerställa att du inte upplever några oönskade reaktioner.

När ska jag använda hudvårdsprodukter med peptider?

Peptider kan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin, både på morgonen och på kvällen. Applicera peptidprodukter efter rengöring och toning, men innan fuktighetskräm och solskydd.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat av peptider i min hudvård?

Resultaten av att använda peptider i din hudvård kan variera från person till person. Du kan läsa mer här om hur länge man kan förvänta sig resultat av sin hudvårdsrutin.

Kan jag använda Peptider med AHA?

Ja, det kan du! Se till att det inte är någon annan ingrediens i din produkt som kan krocka med de aktiva syrorna bara.

Kan jag använda Peptider med Retinol?

Ja, men vissa produkter passar inte ihop med varandra av andra anledningar.

Kan jag använda Peptider med Niacinamide?

Ja! I detta serum från OPTMZD Skin hittar du en härligt lugnande och stärkande kombination av Peptider och Niacinamide. 

Kan jag använda Peptider med BHA?

Ja, det kan du. Till exempel så kan du använda en rengöring med BHA-syra och ett serum med peptider som lugnar- då får du fin antiinflammatorisk effekt i huden!

Kan jag använda Peptider och Vitamin C?

Ja, många produkter kombinerar Vitamin C och Peptider för att få en mer kraftfull formula. Tänk dock på att det finns annat i din produkt som gör att produkterna krockar med varandra.

Vad är bäst- Retinol eller Peptider?

Retinol är den hudvårdsingrediens som man gjort mest forskning på, och är otroligt potetnt. Dock är Peptider ett bra komplement för att boosta din retinolprodukt eller även ett bra alternativ till retinol om du vill jobba på ålderstecken lite mer skonsamt, då Peptider tenderar att ge mindre irriation än traditionell Retinol.


Vill du få råd kring vilka produkter du ska använda? Låt en auktoriserad hudterapeut hjälpa dig!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Peptider
Peptider

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Peptider

Pepp på Peptider?

Ingrediensskolan

Läs mer

Alkohol i Hudvård

Bra eller Dåligt?

Ingrediensskolan

Läs mer

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Läs mer

C-vitamin i din hudvård

Lystergivande, utjämnande och skyddande

Läs mer om den otroliga superantioxidanten

Läs mer

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

Mjölksyra

Återfuktande och lystergivande

Highlight - Ingredienser

Läs mer

Salicylsyra

Effektiv mot orenheter

Highlight - Ingredienser

Läs mer

AHA-Syra

Vad är det & Hur används det i Hudvård?

Läs mer

Aktiva ingredienser

Vad är aktiva ingredienser för något?

Läs mer

Retinol vid Akne & Oljig Hud

Retinolskolan - Del 3

Minska utbrott med hjälp av retinol

Läs mer

Retinol för Nybörjare

Retinolskolan - Del 1

Hur fungerar Retinol och för vem är det?

Läs mer

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';