• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Så påverkas din hud vid stress

Tillbaka till vardagen?

Stress-proof your skin

Stress-proof your skin

Sommaren och semestern har passerat och kanske är det dags att ta sig tillbaka till jobbet eller studierna och vardagen. Vi vet att det kan vara lätt att börja känna sig stressad över att plötsligt behöva börja ta sig an alla måsten igen. Att vara stressad påverkar inte bara vårt mående och vår insida, stress kan faktiskt även ge sig till känna på utsidan: på vår hud. 

Självklart är det allra viktigast att ta reda på vad det är i sitt vardagliga liv som gör en stressad och sedan försöka påverka den situationen till det bättre. Att samtidigt ta hand om sin hud och göra den stark och motståndskraftig mot stress är en god idé. Vi har några varma rekommendationer på hur du kan göra detta på bästa sätt.

 


 

Stress  

Knappast någon är obekant med ordet stress och vi alla upplever det mer eller mindre under olika perioder i vårt liv. 

...Enligt en undersökning som genomfördes år 2021 av Folkhälsomyndigheten så uppgav 15% av Sveriges befolkning, mellan 16–84 år, att de känner sig stressade

...Av andelen som uppgav att de känner sig stressade var 27% i åldersgruppen 16–29 år

...Fler kvinnor än män upplever sig stressade i sin vardag

...Mellan 2006-2021 så steg den andel som angav att de kände sig stressade vilket påvisar att trenden dessvärre går åt fel håll

Stress och vår hud

En stressad hud kan kännas trött och glåmig och inflammationer kan uppstå på grund av en skör barriär.

Dr Dennis Gross har ägnat en hel serie åt detta fenomen, genom hela serien är den röda tråden den unika B3 Adaptive Superfood Complex. Detta complex består av mikrokapslar med superfoods, adaptogener och niacinamide för att stärka motståndskraften i vår hud.

Vi tänkte passa på att kika lite närmre på denna serie nu när de allra flesta ska återvända till vardagen och man lätt kan känna sig överväldigad av alla måsten och rutiner som man till hösten ska återgå till. 

Vi börjar med att gå igenom de väl genomtänka och härliga nyckelingredienerna:

 

 

Superfoods - Stärker huden och gör den motståndskraftig vid stress

Superfoods är näringsrika och har hälsofördelar utöver det vanliga. Dr Gross naturligt framställda blandning av superfoods förser huden med en rik cocktail av antioxidanter, essentiella fettyror och vitaminer. Tillsammans arbetar de för att hjälpa till att förbättra och förhindra synliga tecken på stress, så som tex bekymmersrynkor, glåmighet och inflammationer. 

Resultatet blir en motståndskraftig och friskare hud, med ett välmående glow!

Adaptogener - Bekämpar fria radikaler, är lugnande och ger näring

Adaptogener kommer från superörter och svampar som förbättrar vår kropps förmåga att hantera stress. De anpassar sin funktion efter kroppens specifika behov.

Adaptogenerna är rika på antioxidanter och därför hjälper de kroppen att bekämpa fria radikaler. Fria radikaler skapas hela tiden naturligt i kroppen och finns där för att bekämpa infekterade celler och för att döda bakterier, vilket är toppen! Det är först när de fria radikalerna blir för många som de blir ett problem. Då börjar de påverka sina grannmolekyler och förstör och bryter ner dessa istället, på så sätt uppstår skador i cell och vävnad. Detta är en av de största bovarna till tidigt åldrande.

Skapande av fria radikaler ökar när vi utsätter huden för till exempel sol, avgaser och stress. Antioxidanter är utmärkta för att hjälpa vår hud att neutralisera dessa och förhindra långsiktiga skador.

Utöver detta så har även adaptogener fantastiska antiinflammatoriska egenskaper som har en läkande effekt på huden.

Niacinamide - Stärkande, uppljusande och bidrar till klar hud

Niacinamide, även känd som Vitamin B3 hjälper till att minska rodnad. Denna vattenlösliga vitamin minskar inflammation i huden, ger skydd mot oxidativ stress och hjälper till att synbart förbättra förstorade porer, ojämn hudton, fina linjer, glåmighet och förstärker hudens barriär.

Vid långvarig och ihållande stress är kroppen ständigt inställd på fight or flight-mode, vi är alltså alltid redo för att fly eller fäkta. Detta gör att kroppen prioriterar alla vitala organ vilket leder till att slutstationen: huden, inte får så mycket kärlek.

Stress - så påverkar det din hud

Fem tecken på en stressad hud kan vara:

 • Bekymmersrynkor

 • Torrhet och glåmighet

 • Röda partier

 • Hudutslag

 • Trötta ögon

I denna serie fokuserade Dr Dennis Gross på att skapa produkter som vi kan använda specifikt för att hantera dessa hudtillstånd och göra vår hud så motståndskraftig som möjligt mot stress. Viktigast är ju givetvis att förstå grunden till sin stress och försöka att hantera denna men samtidigt som man gör detta, kan man hjälpa sin hud utifrån. Det är ju alltid en god idé!

 

 

Stress Reduce Super Serum

Stress Rescue Super Serum skapar en motståndskraftig hud full av ungdomlig lyster, serumet förbättrar och förebygger tecken på stressad hud såsom bekymmersrynkor, irriterad hud och glåmighet.

Detta silkeslena ansiktsserum är fulladdat med kraftfulla ingredienser och Dr. Gross unika B3Adaptive SuperFoodsTM Complex som effektivt skyddar din hud mot stress.

Ett kraftfullt serum som innehåller mikrokapslar med superfoods, adaptogener och niacinamid (B3) som maximerar absorptionen av viktiga näringsämnen.

- Minskar rodnad omedelbart

- Mjukgör /verkar utjämnande på bekymmersrynkor

- Reducerar och motverkar röda partier

- Ökar hudens motståndskraft mot stress

Använd morgon och/eller kväll. Massera in på rengjord, torr hed för att aktivra microkapslarna som frigörs vid applicering. 

Resultat av klinisk studie genomförd av Dr Dennis Gross visar att 3 av 4 upplevde minskad rodnad redan efter första användningen. 

Efter 1 veckas användning upplevde 88% en jämnare, klarare hud med minskad rodnad.

Stress SOS Eye Cream

Vid stress kan ögonområdet påverkas negativt. Det kan dyka upp bekymmersrynkor, mörka ringar under ögonen, man kan drabbas av svullnad (påsar) under ögonen och se allmänt trött ut på ögonen. 

Denna ögonkräm är full av ingredienser för att motverka dessa symptom och den går att använda både morgon och kväll. Massera försiktigt in med ditt ringfinger på ögonbenet. 

Stress SOS Eye Cream är för dig som vill ha en strålande, ungdomlig hud runt ögonen. Stress SOS Eye Cream Förbättrar och förebygger synliga tecken på stress såsom trötta ögon, bekymmersrynkor och svullnad.

Denna näringsrika ögoncreme är fulladdad med Dr. Gross unika B3Adaptive SuperFoodsTM Complex som effektivt behandlar synliga tecken på stress.

Mikrokapslar med superfoods, adaptogener och niacinamid verkar uppljusande, jämnar ut och återfuktar den känsliga huden runt ögonen samt motverkar ålderstecken orsakade av stress. SOS Eye Cream reducerar mörka ringar, svullnad och bekymmersrynkor – problem som blir värre vid stress. 

- Jämnar ut bekymmersrynkor

- Reducerar mörka ringar

- Minskar svullnad och påsar under ögonen direkt

- Jämnar ut rynkig/creppad hud

- Ger ögonområdet en utvilad look och ungdomligare utseende

Resultat av klinisk studie genomförd av Dr Dennis Gross visar att hela 85% upplever en jämnare struktur på huden med färre fina linjer och en ökad lyster kring ögonområdet efter 2 veckors användning.

Stress Repair Face Cream

Ger en återfuktand, hälsosam hud full av lyster. Förbättrar och förebygger tecken på stressad hud såsom torrhet, rodnad och bekymmersrynkor.

Denna sammetslena, näringsrika ansiktscreme är laddad med Dr. Dennis Gross unika B3Adaptive SuperFoodsTM Complex som behandlar synliga tecken på stressad hud.

En kraftfull anti-stress creme som innehåller mikrokapslar med superfoods, adaptogener och niacinamid (B3) maximerar absorptionen av viktiga näringsämnen.

Formulan som bygger på Dr Gross avancerade teknologi stärker hudens fuktbarriär som försvagats av stressfaktorer i vardagen och hjälper till att förbättra samt förebygga tecken på stressad hud såsom rodnader, torra fläckar, glåmighet och torr hud.

 

 

- Mjukar upp bekymmersrynkor

- Stärker hudens fuktnivå och minskar torrhet

- Reducerar och hjälper till att förebygga röda partier

- Ger lyster och ökar hudens motståndskraft vid stress

Resultat av klinisk studie genomförd av Dr Dennis Gross visar att 100% såg en omedelbar förbättring av hudens fuktnivå. 

96% upplevde en ökad fasthet, bättre textur och generellt hudtillstånd.

 

 

 

 


 

 

Skulle du vilja ta del av fler fina tips på hur du kan varva ner och ta hand om dig så klicka dig gärna vidare till inlägget: Self Care 

 

 


 

 

LÅT VÅRA EXPERTER HJÄLPA DIG ATT HITTA EN HUDVÅRDSRUTIN SOM ÄR UNIK FÖR DIG OCH DITT HUDTILLSTÅND.

Undrar du vilken Hudtyp du har eller vill veta vilka Produkter som passar bäst för din hud? 

Oavsett om det är första gången du använder avancerade produkter eller om du är en van användare så är det alltid bäst att låta en Hudterapeut analysera och titta på huden och hudtillståndet för att kunna ge dig en Personlig rekommendation. 

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 0 av 5 baserat på 0 st omdömen

Trasig Vakuumpump?

Tips och Trix

Få din produkt att fungera

Läs mer

Ta hand om dina händer

Torra, nariga och kanske eksem?

Tvätta, sprita och vårda på bästa sätt

Läs mer

Hudvård och vår miljö

Hur påverkar skönhetsprodukter miljön?

Återvinn dina tomma skönhetsförpackningar som ett proffs!

Läs mer

Så påverkas din hud vid stress

Tillbaka till vardagen?

Stress-proof your skin

Läs mer

Synka rutinen med din cykel

Anpassa hudvården efter hudens skiftande behov

Allt om hormoner och att förebygga breakouts

Läs mer

Packa lätt men rätt i sommar

Optimera din semesternecessär med multiprodukter

Guiden till din ultimata sommarnecessär

Läs mer

Lyckas med din brun utan sol

Följ vår guide steg för steg

Uppnå naturliga, jämna och hållbara resultat

Läs mer

Hals- och dekolletage

Var snäll mot den tunna och känsliga huden

Produkter och tips för hals och dekolletage

Läs mer

Maximera din lyster!

Bort med trött, grå och glåmig hud

Lystergivande tips

Läs mer

SELF-CARE

En helig stund för dig själv

Unna din hud extra kärlek

Läs mer

Epigenetik

Går det att påverka hudens Åldrande?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';