• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Naturlig hudvård

I en värld där medvetenheten om vårt ansvar gentemot miljön och vår egen hälsa ständigt växer, blir valet av hudvårdsprodukter alltmer betydelsefullt. Naturlig hudvård har seglat upp som ett alternativ som inte bara tar hand om vår hud utan också respekterar och bevarar naturen. Förr kunde den naturliga hudvården vara instabil och inte fullt lika pålitlig som den syntetiska. Idag finns det nya metoder för att göra den naturliga hudvården skonsam. I denna artikel kommer vi att utforska vad naturlig hudvård innebär, varför det är viktigt, hur det fungerar, vanliga frågor och exempel på ingredienser för att hjälpa dig på din resa mot en friskare och mer hållbar skönhetsrutin.


Vad är naturlig hudvård?

Naturlig hudvård kännetecknas av ett högt innehåll av naturliga ingredienser, vilket innebär råvaror som hämtats från naturen. Medan konventionella produkter ofta är fyllda med syntetiska ingredienser och tillsatser som kan vara skadliga för både vår hud och miljön, väljer många att vända sig till naturliga alternativ för att undvika dessa potentiella risker.

Många tror att naturlig hudvård är utan kemikalier. Det är falskt- naturlig hudvård innehåller faktiskt bara kemikalier! Kemikalier är inte farligt. Exempel på kemikalier är till exempel vatten, som är något som är livsviktigt för oss. 

Det är viktigt att notera att det ännu inte finns något regelverk som styr vilka hudvårdsprodukter som får kallas naturliga, vilket innebär att det kan finnas en betydande variation i andelen naturliga ingredienser mellan olika produkter. Det är dock vanligt att se certifieringar som garanterar att produkten uppfyller vissa kriterier för att anses naturlig eller ekologisk. Naturlig hudvård kan vara både naturölig och syntetisk till vissa delar.

Att välja naturlig hudvård innebär att du inte bara tar hand om din egen hud utan också visar hänsyn till miljön. Väljer du ekologisk hudvård är produkterna är ofta tillverkade med ingredienser som inte har besprutats med kemiska bekämpningsmedel och förpackade i material som är återvinningsbara.


Vad för ingredienser är naturliga?

När det kommer till naturlig hudvård så utnyttjar man kraften hos naturliga ingredienser för att få olika önskade resultat på huden. Man kan använda de rena växtextrakten, men även naturidentiska ingredienser. Det innebär att man skapar ingredienser på syntetisk väg som är kopior av den naturrliga ingredienser. Varför gör man det? Jo- för att få en bättre kontroll och stabilitet över produkten. När det kommer till naturlig hudvård kan skörden påverka kvalitén på hudvårdsingrediensen. Om den varierar i kvalité för mycket, så blir jobbet svårt för tillverkaren, och genom att ta fram ingrediensen på syntetisk väg istället får man bättre kontroll och dessutom sparar på naturens resurser.

Exempel på naturliga ingredienser
 • Bakuchiol: Naturens svar på Retinol. Bra för dig som vill jobba mot åldrande i huden men inte använda syntetiska ingredienser.
 • Arganolja: Närande olja som innehåller flera essentiella fettsyror och Vitamin E. Denna olja mjukgör huden, förbättrar elasticitet och reducerar rynkor. Balanserar hudens oljeproduktion och är icke-komedogen. 
 • Aloe Vera: Bra på stt läka, mjukgöra och lugna huden. Denna gel är väldigt rik på vitaminer och mineraler som hjälper huden att reducera rynkor, minska akne samt att den lugnar känslig och orolig hud.
 • Ros: Antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. Rosolja är känd för att återfukta huden och förbättra dess elasticitet.
 • Propolis: Tillverkas av bin och är rik på antioxidanter. Antibakteriell och antiinflammatorisk och används mycket vid tillverkning av salvor för läkning och ärr.
 • Gurkmeja: Inflammationshämmande och antioxidantrikt. Hjälper huden att motarbeta hudens åldrande och motverkar pigmentfläckar. 
 • Tallbarksextrakt: Extrakt från tallbark har anti-inflammatoriska, antibakteriella och antivirala egenskaper. Kallas även för "Salix Alba".

 

 


 

 

Naturlig hudvård

Har man känslig hud, rosacea, akne, rynkor eller eksem så finns det flera alternativ till vilka hudvårdsprodukter man kan välja.

Naturlig Hudvård för Akne

Denna naturliga rengöring passar dig med aknebenägen hud. Den rengör huden utan att torka ut eller lämna huden stram. Passar främst för en kombinerad, fet eller normal hud som är i behov av en djupare rengöring. Gel Cleanser har en lätt exfolierande effekt vilket ger huden en klar känsla och förebygger orenheter utan att torka ut

Naturlig hudvård för Ålderstecken

Naturligt antiage-serum som passar alla hudtyper! Detta serum förbättrar hudens spänst och elasticitet, vilket i sin turmotverkar slapphet och linjer. Den antioxidantrika formulan neutraliserar fria radikaler, reparerar huden under natten och skyddar under dagen. 99,6% av alla ingredienser är av naturligt ursprung.

Naturlig hudvård för Rosacea

Detta är ett kit med ca 30-dagars användning med produkter som fokuserar på att dämpa irritation och känslig hud. Den bästa naturliga hudvården för känslig hud! Sensitive Skin Trial Set har en antiinflammatorisk verkan på huden och gör den därför även lämplig för dig som besväras av blemmor eller har en obalans i huden.

 


Ekologisk hudvård från Esse

Genom att välja Ekologisk hudvård från Esse väljer du ett hållbart hudvårdsmärke. Esse är ekologiskt certifierade av Ecocert, vilket gör det till ett bra alternativ för dig som vill tänka på planeten. Förutom det så är de även Veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

Esse är ett resultatinriktat hudvårdmärke som jobbar just med naturliga ingredienser och ekologiskt innehåll. Filosofin bakom Esse är att bibehålla hudens naturliga tillstånd, och det är därför Esse jobbar med Probiotika.


Ekologiska Hudvårdsprodukter


FAQ- Naturlig hudvård

Vilka certifieringar ska jag leta efter när jag väljer naturlig hudvård?

Det finns många olika certifieringar för naturlig och ekologisk hudvård, men några av de mest välkända inkluderar ECOCERT och USDA Organic. Dessa certifieringar garanterar att produkten uppfyller vissa standarder för naturliga och ekologiska ingredienser.

Kan jag göra naturlig hudvård hemma själv?

Vi rekommenderar inte att tillverka sin egen hudvård hemma själv. Det finns en anledning till att det är kemister, hudläkare och andra hudvårdsexperter som tillverkar hudvård. När man gör hudvård hemma själv finns det alltför stora risker att man gör misstag och då utsätter sin hud för risk som kan leda till skadad hudbarriär, dermatit och allergier.

Finns det nackdelar med naturlig hudvård?

Ja, det finns det. I Syntetisk hudvård så är det ofta lättare för tillverkaren att hålla en jämn kvalité på ingredienserna. Dessutom kan många naturliga ingredienser vara allergena, så är man känslig och allergisk mot vissa ämnen kan det vara en bättre idé att använda syntetiska produkter.

Är ekologisk hudvård samma sak som naturlig?

Nej- naturlig hudvård kan vara ekologisk om innehållet är ekologiskt. Men att en produkt innehåller naturliga ingredienser behöver inte betyda att den kommer från Ekologisk odling.

Är naturlig hudvård farligt?

Det behöver det inte vara. Har du allergier så kan man få en allergisk reaktion av vissa växtextrakt och oljor.

Finns det naturlig hudvård utan kemikalier?

Nej, det finns det inte. Allt i vår omgivning är uppbyggt av kemikalier.


Vill du få råd kring vilka produkter du ska använda? Låt en auktoriserad hudterapeut hjälpa dig! Skriv i din önskan om varumärke att välja Esse för mer naturlig och ekologisk hudvård.

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';