• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Hitta din ansiktsmask 

När vi pratar om hudvård så har nog alla har hört talas om en ansiktsmask det finns en uppsjö av ansiktsmasker för alla hudtyper, hudtillstånd och tillfällen. Har du porer, akne, torr eller fuktfattig hud? Det finns en mask för just din hud! En ansiktsmask kan ses som en intensivbehandling för din hud när det behöver det där lilla extra. Det finns masker som ska användas en gång i månaden och andra som kan användas flera gånger i veckan. Vi gör det enkelt och radar upp vilken mask till respektive område för att gör det lättare att hitta masken för just dig i djungeln av ansiktsmasker!  


Varför ska jag använda ansiktsmask?

Ansiktsmask är en utmärkt behandling för t.ex. rengöring av porer, jämna ut hudtonen, förse huden med fukt och/eller förbättra strukturen på huden. Inte bara är en mask en föryngrande present du kan ge till din hud, det är terapeutiskt, lugnande och avkopplande - och till och med energigivande - för både kropp och själ. Rengör alltid huden innan du applicerar ansiktsmasken. En ansiktsmask är bra för att joobba med tillfälliga problem i huden- för att verkligen boosta effekterna av din vardagliga hudvård-


Olika typer av ansiktsmask

Det finns väldigt många ansiktsmasker att välja mellan och det som är så bra är att det är en dunderkur för huden oavsett om du behöver lugna den eller bara tillföra fukt. Sätt guldkant på vardagen med en ansiktsmask! 

DJUPRENGÖRANDE - MOT FINNAR OCH PORMASKAR

En rengörande mask är perfekt för en fetare hud som är i behov av en djuprengöring som löser upp fett och smuts och drar till sig döda hudceller. Det är extra viktigt att exfoliera huden regelbundet för att få bukt med finnar och pormaskar. Med vissa masker kan man peela huden innan för att få bättre effekt- men läs anvisningarna för just din produkt!. En lermask kan vara ett bra alternativ för dig!  

ÅTERFUKTANDE ANSIKTSMASK - MOT RYNKOR, FUKTFATTIG/TORR HUD 

En återfuktande mask är verkligen något för alla då och då men är särskilt bra för den som är torr eller fuktfattig i huden. En återfuktande ansiktsmask innehåller ofta glycerin eller hyaluronsyra som tillför fukt, reducerar linjer och gör att huden fräschas upp. Vi rekommenderar att man använder en återfuktande mask 1-2 gånger i veckan. Har du svårt att hitta tid för att lägga en mask? 

LUGNA- FÖR EN IRRITERAD HUD

När huden blir irriterad och röd med rosacealiknande tillstånd kan effekten bli mycket djupare än bara rodnad eller sveda. Irritation minskar hudens förmåga att läka, bryter ner stöd ämnen som kollagen och elastin, och försvagar hudens yttre skyddande skikt (dess barriär), bara för att nämna några effekter. Då kan det vara bra att ha en mask som har en lugnande effekt.

SkinCeuticals Phyto Corrective Masque är en lugnande gelémask som kyler och lugnar tillfälligt reaktiv hud och ger huden en naturlig utstrålning. Berikad med oliv-, timjan- och gurkextrakt, och hyaluronsyra. Stärker hudens försvar mot extern miljöpåverkning. Phyto Corrective Masque kan användas som en mask varje vecka för intensivt lugnande vård, som dagcreme för att lugna försvagad hud under dagen och som nattcreme för att ge huden ro och fukt över natten.

ASKUNGEMASK - GER LYSTER 

Behöver du en snabb uppfräschning av huden för ett hälsosammare utseende med maximal lyster. Då är Askungemask något för dig. Dessa masker har ofta kort verkningstid och ger ett perfekt underlag innan du lägger make up. Ger ofta kortvarig men maximal effekt när man är lite trött och glåmig i huden.

Primaluce Brightening Illuminating Mask minimerar porernas synlighet, dämpar pigmenteringar och verkar milt exfolierande på huden. Gör att huden ser förnyad och uppljusad ut. Maskens ingredienser med bland annat AHA-syra, japansk ceder och hyaluronsyra boostar huden på djupet. Vegansk. 

 


ÄR MULTIMASKING NÅGOT FÖR DIG?

En mask är inte tillräckligt för alla och då kan multimask vara det perfekta botemedlet. Här anpassar man hudens behov och lägger masken där den behövs mest - Pormaskar på Näsan - Torr på kinderna - Eller upplever du en ojämnhet i hudtonen? Genom att lägga flera masker på samma tid så spar man inte bara tid utan du får också full effekt av maskerna. Ofta så är Multimask för de som har en blandad hudtyp eller en hud som har fler olika hudproblem. Ibland räcker det med två och för vissa kanske behöver 4 eller fler. Detta är väldigt individuellt.

HUR OFTA SKA MAN ANVÄNDA ANSIKTSMASK?

Detta är ju såklart individuellt men en ansiktsmask en gång i veckan, regelbundet gör du för att få det bästa resultatet. En fuktighetsmask kan du dock lägga hur ofta som helst. Gör du kraftfullare ansiktsmasker för ofta kan det irritera upp huden. Känn efter vad som passar dig bäst.

Innan du applicerar din mask

Oavsett vilket behov du har så är det alltid viktigt och rengöra huden först och det är ofta till en fördel att exfoliera huden mild innan du tar på din mask om du inte väljer en mask som har syror eller korn i sig, för då får du redan den peelande effekten.

Om du har ont om tid och ork

Om du känner dig extra trött och orkeslös men inte vill missa din maskrutin för veckan kan det vara toppen att bunkra upp med ett gäng sheet-masks i kylen. Bara att plocka ut, applicera och släng dig på soffan! När du känner att det finns tid över och du gärna spenderar längre tid i badrummet har vi det ultimata Self Care - tipsen här

VET DU VAD DU HAR FÖR HUDTYP?

För att kunna välja rätt ansiktsmask så är det enklare om man vet vilken hudtyp man har. Börja med att tvätta huden med rengöring två gånger och låt huden torka. Använd inga produkter efter det! Känn efter hur huden känns. Stramar den eller känns det bara rent och skönt? Vänta några timmar, gärna tre till fyra och känn efter under tiden. Känns den annorlunda nu? Ser huden glansig ut? Ta en bit papper och tryck mot huden, blir pappret fläckigt så har du fet hy. Det kan också vara så att du har en blandhy med feta partier, tryck pappret mot olika delar av ansiktet och kolla samma sak (tex kinder, haka, panna). Om huden ser glansig ut men pappret förblir rent har du torr hud. Torr hud kan uppfattas som glansig just för att huden stramar och spänns ut. Huden känns lite stel och stramar när huden torkar efter rengöring. Om pappret blir knappt synbart fläckigt har du normal hud. Beroende på vad för hudtyp du har bör du använda olika sorter ansiktsmasker. Om du har en fet hud bör du använda dig av lermasker för att på så sätt få bort överflödiga feta fläckar. Har du en torr hud, prova då att använda en "krämigare" och "fuktigare" mask. Har du känslig hud, använd en lätt gel mask.

 

 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Läs mer

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Läs mer

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Läs mer

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

Läs mer

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';