• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Guide för Glow

Vad är glow och hur får man detta? Glow är något som det pratas väldigt mycket om i hudvårdsvärlden, men vad är det egentligen? Det innebär att man låter huden lysa och visa sin naturliga glöd. Redan i unga åldrar så pratar man mycket om glow, men när man är i tonåren så har huden redan en så fin lyster! När vi blir äldre, så blir huden torrare, vi kan få ojämn hudton i form av pigmentfläckar och vår hudstruktur kan blir grövre. Då kan huden upplevas glåmig, grå och livlös, och på det viset sakna detdär "glowet" vi söker- lyster helt enkelt! I denna guide får du enkla tips på vad du kan göra få att gå glow och lyster till din hud- och även lite quick-fixes och fusk för att fejka fram glowet!


Vad är Glow?

Många undrar hur man får glow och vad det är för någonting. Glow är den lyster som vår hud får när ljuset möter huden. Ofta kan man se glow i ansiktet- på pannan, kindbenen, näsryggen och amorbågen, men man kan även ha glow på kroppen. Alla kan få glow, men en friskare hud ger naturligt en fin lyster. Om din hud mår bra- så syns det med en jämn och fin lyster! 

Vad betyder glow egentligen? Jo- såhär är det! Glow är det engelska order för lyster och glöd, och man säger ofta att man kan se ett glow inifrån och ut på människor som mår bra. Så är det med huden med- desto bättre huden mår, desto tydligare blir hudens naturliga glow och glöd. Det finns väl dessutom ingen finare komplimang man kan få än "vilket glow?"

Det som kännetecknar en hud med glow är en slät och jämn hud både i sin textur och ton utan pigmentfläckar, huden ser återfuktad och fyllig ut och ljuset reflekteras av huden likt en spegel.

Hur får man glow?

Det finns flera olika steg du kan jobba med för att få glow till huden. Det viktigaste är att i grund och botten ha en bra hudvårdsrutin där man rengör huden ordentligt morgon och kväll, och återfuktar och mjukgör huden. Man kan faktiskt få glow i ansiktet utan smink, genom att använda rätt hudvård.

  • Exfoliera! Genom att peela huden regelbundet tar man bort döda hudceller och sätter fart på hudens cellförnyelse. När huden har en slät yta så minskas ojämn hudstruktur. Kom ihåg att inte peela för ofta då det kan skada huden.
  • Boosta med antioxidanter! Genom att boosta huden med antioxidanterna Vitamin C och Vitamin A (retinol) så boostas huden kollagen- vilket minskar linjer, rynkor och pigmentfläckar. Visste ni att Vitamin C faktiskt kallas för "glow-vitaminen?"
  • Återfukta. En torr hud har inte någon lyster. Genom att ha en återfuktad och fyllig hud så ser huden "plumpad ut" och har ett friskt och fint glow.
  • Fuska med makeup och hudvård som ger direkt-effekt! Ja, man får faktiskt fuska ibland! Genom att använda lystergivande makeup och produkter som innehåller lite skimmer kan man få en direkt lyster till huden.


Ingredienser för glow

Niacinamide

Denna är perfekt att tillföra glow för ansiktet! Niacinamid kommer från Vitamin B3 och är en antioxidant som jämnar ut hudens ton, minskar pigmentfläckar, stärker hudens barriär och balanserar oljeproduktionen.

Vitamin C

C-vitamin kallas ofta gör "glow-vitaminen," vilket den verkligen lever upp till. Den jämnar ut hudens ton och boostar kollagenet. Det är en ingrediens som nästan alla bör tillföra i sin hudvårdsrutin!

Propolis

Propolis kommer från bina och har både antioxidanta och läkande egenskaper på huden. Därför kan den jämna ut tonen, lugna och minska märken efter finnar. Ett bra och skonsamt alternativ för många!


 

 

Produkter som ger Glow

Kräm för Glow

Precis som tidigare nämnt, så vill vi ha fukt, antioxidanter och en hud i balans när det kommer till hudvårdsprodukterna. Denna creme från Doctor Babor är inget undantag!

Doctor Babor Cleanformance Moisture Glow Cream är en perfekt boost till trött och glåmig hud! Med Probiotika balanseras hudens mikrobiom, vilket gör huden stark och motståndskraftig. Antioxidantrika växtextrakt och återfuktande hyaluronsyra lämnar huden full av lyster!

Peeling som ger lyster

När det kommer till glow- så är syror svårslaget! Syrorna löser nämligen upp "limmet" mellan de fiska och döda hucellerna, vilket trollar bort oönskad struktur i huden. Man får direkt en väldigt fin lyster till huden. När det kommer till lyster så är AHA-syror att föredra framför BHA-syra. 

Elixir Glyactil Pads 10% är ett måste att använda när man vill nå maximal lyster! Perfekt som ett litet quick-fix men även regelbundet några dagar i veckan för att hålla huden i balans.

Toner för Glow

En toner är ett bra sätt för att ge huden glow. En toner återställer hudens pH-värde efter rengöring, men har så många mer egenskaper! Det är ett utmärkt sätt att bosta huden med fukt och antioxidanter.

Exuviance Skinrise Morning Glow är en helt fantastisk toner för huden. Som namnet avslöjar är det en perfekt produkt för morgonrutinen som ger lyster och återfuktning. Den tillför viktiga antioxidanter och ger huden en fantastisk fräschör!

Serum för Glow

Ett serum är bra att använda i din hudvårdsrutin, både morgon och kväll. Här kan det vara bra med ett serum som jobbar med exempelvis glowvitaminen C-vitamin, och återfuktande och lystergivande ingredienser.

OPTMZD Skin Vitamin C Anti-Pigment Serum tillför fukt till huden, minskar linjer, rynkor och pigmentfläckar, passar känslig hud och ger en direkt lystergivande effekt. En riktig kanonprodukt helt enkelt!

Bästa quick-fixet för Glow!

Behöver du få lyster och liv till huden inom 30 minuter! Där har vi svaret- kanske den bästa glowprodukten vi på Sethandsally vet om- Dr Dennis Gross Alpha Beta Glow Pad. Dessa servetter peelar huden på döda hudceller, ger huden lyster och återfuktning och har en brun utan sol-effekt! Inom loppet av 30 minuter har du fått en fin färg i ansiktet med glow.

Ansiktsmask för Glow

En ansiktsmask som ger lyster och glow är bra för att använda någon gång i veckan, men även innan specialla event. Du kan välja en ansiktsmask som jobba peelande, eller som denna antioxidantboostande ansiktsmask från Klairs. Freshly Juiced Vitamin E Mask är en nattmask (men kan appliceras på dagen och sedan torkas av eller lämnas på) för dig som vill få maximal lyster!

Multiprodukt

Behöver du en, endaste produkt i din hudvårdsrutin som gör jobbet? Då finns det flera smarta multiprodukter att kika på- som denna från Verso. Daily Glow gör precis som den säger- ger ett glow! Den ger både ett direkt glow, men jobbar på sikt i huden med bland annat Vitamin C som boostar huden. Denna är bra som en första hudvårdsprodukt för dig över 18 år.

Ampuller som ger glow

Ett ampullkit är alltid bra att ha hemma för när huden behöver "det lilla extra." Ampuller är koncentrerade serum, och perfekt när man vill fylla på med glow till huden. Babor Perfect Glow innehåller lite skimmer som ger huden en direkt effekt, boostar med fukt och vitaminer, samt jobbar på sikt i huden på pigment och lyster. En produkt som alla måste ha hemma!


Fejka glowet med makeup

Man kan även fuska, genom att använda makeup och hudvård som innehåller ljusreflekterande ingredienser som ger en direkt effekt på huden och ger ett omedelbart glow och skimmer. Det kan finnas i serum och krämer, men även i makeupprodukter som primer och highlighters. 

Highlighters applicerar man på de höga partierna av ansiktet, som kindben, näsrygg, panna och amorbågen. Det är där ljuset träffar huden först, så genom att placera sin highlighter här får man ett glow som ser naturligt ut.

Primer för lyster

En primer är perfekt för att få din makeup att sitta bättre och längre. Jane Iredales Smooth Affair Brightening Primer en perfekt glow-bas! Den innehåller även hudvårdande ingredienser.

Highlighter

Det finns flera olika former av highlighters, men en highlighter i krämform ger en väldigt naturlig finish. Kolla in detta stick från Jane Iredale! Ger fin glow-effekt omedelbart.

Glow-mist

Lägg en avslutande touch på din makeup med PÜR Lit Mist! Denna ansiktsspray ger huden ny lyster och fixarar din makeup. Huden ser inte oljig ut, så passar alla hudtyper.


FAQ- Glow

Hur får man glow?

En kombination av exfoliering, återfuktning och att jämna ut hudens ton är receptet på glow!

Vad betyder glow?

Glow betyder lyster och glöd, vilket är ett väldigt populärt hudvårdsbegrepp idag.

Hur vet man om det är glow eller om man är oljig?

Är man oljig och fet i huden, är det mycket lättare att bli tilltäppt och få finnar. Du kan känna på huden om den känns oljig.


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';