FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Mörka Ringar Under Ögonen

 

mörka-ringar-under-ögonen

Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

Varför får man mörka ringar under ögonen?

Att man får mörka ringar under ögonen kan vara på grund av flera anledningar men jag listar de vanligaste orsakerna och vad man kan göra åt det.

Genetiskt

Genetik är den största boven. Att du ärver den tunna huden under ögonen. Detta orsakar sköra kapillärer som tenderar att spricka. Mörka ringar kan också vara resultatet av genetisk hyperpigmentering, ett tillstånd som också kan vara närvarande som ett resultat av ärftlighet  De som lider av genetiska hyperpigmentering tenderar att ha delar av deras hud som är betydligt mörkare än resten. Detta tillstånd kan förvärras av för mycket exponering för solen. Även hos personer med mörkare hudtoner, kan långvarig exponering för solljus orsaka genetiska mörka ringar att förvärras. 

En annan sak som kan orsaka mörka ringar under ögonen är något som kallas periorbitalt hyperpigmentering, som är i grunden ett tillstånd som resulterar i mer melanin som produceras av huden under ögonen, vilket resulterar i det ser ut att vara en mörkare färg. 

Ålder

Ålder är en annan faktor. Med tiden förlorar huden kollagen och tunnars ut så att vener syns igenom och blir mer framträdande. Solar du eller exponerar ansiktet i solen utan skydd snabbar du upp processen genom att bryta ner kollagen och gör att hudfärgen mörknar. När vi åldras, förlorar vår hud sin elasticitet och förmåga att förnya och som ett resultat blir det tunnare. Detta är anledningen till att mer ofta än inte, kommer äldre människor har ganska framträdande mörka ringar under ögonen, oavsett hur mycket de än sover.

Sömn

Det hävdas ofta att mörka ringar under ögonen orsakas av trötthet eller arbetar för hårt eller bara stanna uppe sent. Även om detta kan vara sant, är sanningen att dina gener spelar en stor roll här. Så vad exakt som händer när du får mörka ringar under eller runt ögonen?

Enkelt uttryckt, mörka ringar under ögonen är ett resultat av det tunna lagret av huden under ögonen som visar blodkärlen och blodet de innehåller tydligare än någon annanstans på kroppen. (För referens, är detta huden runt ögonlocken, som kallas periorbitalt hud, i genomsnitt cirka 0,5 mm tjockt jämfört med ett genomsnitt på cirka 2 mm tjock på de flesta av resten av kroppen.)

Kan dessa mörka ringar orsakas av trötthet och i så fall varför? Det är inte som brist på sömn gör din hud tunnare, eller hur?

Jo svaret är tänkt att ligga i hur kroppen fungerar när det är ont om energi. När kroppen är trött, är produktion av kemikalien kortisol ökat dramatiskt att bidra till att ge dig den energi du behöver för att hålla sig vaken. Bland många andra saker, faktiskt ökar kortisol volymen av blod i kroppen, vilket gör att blodkärlen (inklusive de nedan ögonen) att uppsluka för att rymma det. Som vi redan har nämnt, är mörka ringar oftast orsakas av oss att se våra blodkärl / blod genom vår hud, så det är självklart att när dessa blodkärl svullna, skulle de vara lättare att se, även till personer som kan har välsignats med tjockare hud under ögonen.

Allergi

Allergier är en vanlig orsak till missfärgning av huden under ögonen. Om dina mörka ringar eller påsar är konstanta, kan du ha en oupptäckt mat allergi eller en allergi mot en kemikalie i ditt hem eller arbetsplats. Prata med en hudläkare för att få hjälp att bestämma vad du kan vara allergisk mot. Allergiker tenderar också igen för att vara bristfällig i B6, folsyra och B12 ibland. Ta en multivitamin kan också hjälpa
 En annan vanlig allergi som orsakar mörka ringar är glutenintolerans, som är en allergi mot vetemjöl i synnerhet.

 

Hur blir jag av med ringarna under ögonen?

Det finns cremer som hjälper och i kobination med nedanstående tips så kommer dina mörka ringar att minska. Nedan hittar du tips om vad som hjälper. 

Drick vatten. Dricksvatten alltid hjälper, men när det gäller att svärta under ögat det verkligen fungerar. Det hjälper dig också slappna av eftersom det är en lugnande dryck.
Undvik att gnugga ögonen. Vanligtvis när man gnuggar ögonen så är det för att det kliar och kan vara en följd av allergi, men inte alltid. Det kan också vara en dåligvana eller en reflexrörelse. Oavsett orsaken, är det bäst att sluta göra det eftersom när du gnuggar då irriterar du huden och kan bryta de små kapillärerna under, vilket kan skapa både svullnader och missfärgning.
Har en hälsosam diet berikad med vitamin C, D och E.
Se till att du inte dricker för mycket vätska före sänggåendet. Detta kan bidra till att du får påsar under ögonen.
 Tänk på att någon direktkontakt med din under ögonen hud måste vara försiktig, eftersom detta är den mest känsliga huden på kroppen.
Undvik att dricka alkohol och kaffe. Det kommer inte att hjälpa dig att få skönhetssömn alls!
Bära mörka solglasögon för att skydda huden från melanin förändringar. Skydda huden med solcreme.

Minska saltintaget. Överskott av salt gör att kroppen tenderar att behålla vatten på ovanliga ställen, och detta kan resultera i påsar under ögonen. För mycket salt kan också försämra cirkulationen och orsaka blodkärlen under huden ska visas blåare. Rökning orsakar problem som inte bara kan hota ditt liv, men kan också göra att dina blodkärl verkar mer framträdande och blåare. Ät mycket frukt och grönsaker, särskilt kål, spenat och andra gröna bladgrönsaker. Ta en daglig vitamintillskott om så behövs. Få tillräckligt med vätska för att förbättra cirkulationen. Bestäm hur mycket sömn du behöver. (Det är oftast 7-9 timmar per natt, men varierar för olika människor i olika perioder under hela livet.) Försök att få din sömn regelbundet under ett par veckor för att se om det hjälper.

Produkter mot ringar under Ögonen - Topplista 

Här hittar du våra Bästsäljande produkter mot mörka Ringar under ögonen - Vi har alltid Fri Frakt & Skickar dina varor inom 24h

VISA ALLA ÖGONCREMER >>

Täcka över Mörka Ringar

Med hjälp av concealer går det att dämpa det mörka, och ge ögonen nytt liv. Det finns foundations som har en lätt concealereffekt, då de går att bygga upp täckning där det behövs. Sedan finns det en mängd concealers som innehåller ljusreflekterande pigment - perfekt för att dämpa mörka ringar! Här har du några av våra favoriter.

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 3,7 av 5 baserat på 46 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler