• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Ögonkräm

Därför behöver vi ge lite extra kärlek till vårt sköra ögonområde

En ögonkräm är perfekt för den tunnare och känsligare huden runt ögonen, här är huden mycket skörare än i resten av ansiktet. Tecken på åldrande, utmattning och stress. Fina linjer, rynkor, svullnader och mörka ringar - är mer synliga runt ögonen och det är oftast här de första tecknen på hudens åldrande gör sig till känna. Här finns också många små blodkärl som är belägna mycket nära hudens yta, vilket gör detta område extra känsligt för skador.

Därför är det viktigt att man är varsam med huden kring sitt ögonområde samt använder en produkt specifikt framtagen för ögonområdet i sin dagliga hudvårdsrutin.


Hur och när du ska använda din ögonkräm

En ögonkräm appliceras med fördel både i din morgon- och i din kvällsrutin och appliceras i steget efter ditt serum. 

När vi ska applicera vår ögonkräm är det viktigt att vi är väldigt lätta på handen. Som vi nämnde tidigare så är huden runt ögonen mycket skör, därför bör man applicera sin ögonkräm med ringfingret - vårt "svagaste" finger. Då blir det nästan omöjligt att vara för hårdhänt och skada huden kring ögonområdet. 

Applicera en liten mängd på ditt ena ringfinger. Fördela det så att du har produkt på båda ringfingrarna. Dutta sedan ut produkten försiktigt på hela ögonbenet - både under och över ögat. Du kan svepa ringfingertoppen längs ögonbenet ytterst försiktigt och rörelsen ska gå från ögonvrån och utåt, inte åt andra hållet. På så sätt kan vi passa på att dränera svullnad om sådan finns under ögat.

Under dagen när vi pratar, skrattar, kisar och jobbar med vår mimik så kommer ögonkrämen att förflytta sig närmre ögat. Det är därför vi inte lägger produkten för nära ögat redan när vi applicerar den.

Tillstånd som kan drabba ditt ögonområde

Mörka ringar under ögonen

Huden kring ögonområdet är, som vi har nämnt tidigare väldigt tunn och skör. Här ligger blodkärlen väldigt ytligt och därför kan huden under ögat ibland uppfattas som mörkare. En svullnad under ögat kan även denna skapa en skugga och därför ge en illusion av en mörkhet under ögat. 

Varför vi får mörka ringar under ögonen kan bero på en mängd olika anledningar, tex: brist på sömn, ålder och genetik. Vi har djupdykt i detta ämne i ett annat blogginlägg och vill du läsa mer om fenomenet så kan du göra det HÄR.

Påsar och svullnad under ögonen

Att uppleva svullnad och så kallade påsar under ögonen är inget ovanligt. Vissa kan göra det tillfälligt, kanske efter en natt med lite mindre sömn och andra kan ha det mer permanent och då kan det orsakas av några olika anledningar så som: kost, genetik, sömnbrist eller åldrande. Även här har vi ett omfattande blogginlägg med spännande ochutbildande läsning. 

Fina linjer och rynkor

På grund av vår mimik är det oftast kring ögonområdet som fina linjer dyker upp allra först. Hur mycket fina linjer och rynkor som dyker upp beror på en rad olika saker, så som till exempel: genetik, sol och rökning. Dessa är de tre överhängande faktorerna som påverkar hur vår hud åldras. Att använda sig av återfuktande produkter kring ögonområdet håller huden plumpad och fina linjer suddas då ut. Det går även att arbeta på tydligare rynkor med produkter som har ett lite mer aktivt innehåll.

Milier

Ögonkrämer innehåller mindre molekyler än vad tex din dagkräm gör. Detta är för att den tunna, tunna huden runt ögonen ska kunna ta upp innehållet i din ögonkräm. 

Använder man istället en för fet kräm runt ögonen kan det vara så att det efter ett tag börjar dyka upp milier i ögonområdet. En milie är en inkapslad fettansamling som gömmer sig under huden. På huden ser det ut som en vit, hård kula som ligger precis under hudytan. Dessa ska man inte klämma då det kan skada den sköra huden och de har dessutom ingen poröppning så som en finne eller en pormask har, så de går inte att avlägsna bara genom att försöka klämma den. 

Det går att få bort milier och allra bäst är att ta hjälp av någon som kan, tex din hudterapeut som dessutom har rena och sterila redskap. För att få bort en milie krävs nämligen att man går in med en lansett och skapar ett litet utgångshål för ansamlingen och sedan pressa ut den mycket försiktigt.

Olika produkter med olika effekt för ditt ögonområde

Ögonserum 

Ett ögonserum är precis vad det låter som - ett serum anpassat för ögonområdet. Likt ett serum för övriga ansiktet så konsistensen lättare än en kräm och gör sig fint i kombination med din ögonkräm över. Den boostar helt enkelt effekten av dina ögonprodukter! 

Verso Super Eye Serum är ett ögonserum som effektivt motverkar linjer och bidrar till ett piggare ögonområde. Dess textur är lätt och sjunker fort in i den tunna huden runt ögonen. Minskar mörka ringar och påsar under ögonen tack vare sina unika peptider och aktiva ingredienser.

Produkten innehåller Versos patenterade retinol 8-komplex som ger 8 gånger mer effekt på huden än standard retinol - med minimal irritation. Den skyddar även det känsliga ögonområdet mot förtida hudåldrande tack vare dess innehåll av antioxidanter, i form av bland annat gurkmeja. Super Eye Serum har även en hämmande effekt på mörka pigmenteringar i ögonområdet och skyddar från att nya uppkommer. Den smidiga pumpen är lufttät och håller ute bakterier och luft så att produkten är skyddad i en smidig förpackning.

Kom ihåg! Eftersom serumet innehåller retinol är det viktigt att vänja in serumet och skynda långsamt. Börja med ca var tredje dag. 

Eyepatches

Eyepatches kan liknas vid en sheetmask fast anpassat till ögonområdet. Förvara gärna din burk med eyepatches i kylen så är de riktigt svala och härliga när det är dags för användning. Kylan mot huden ger inte bara en svalkande känsla utan kylan agerar också svullnadsdämpande. 

Ett exempel på eyepatches är: Eye Patch Extreme Comfort från Bioline. Ögonmasken minimerar påsar och mörka ringar under ögonen. De ökar fuktnivån och verkar uppljusande på ögonområdet. Med hjälp av arktisk peptid som ger energi och elasticitet till huden motverkas fina linjer runt ögonen. Arnica- och lakritsextrakt verkar lugnande, skyddande och uppljusande på huden under ögonen.

TIPS:

Solglasögon med UV-skydd, skyddar båda mot solen och gör så att vi inte behöver jobba med ansiktsmuskulaturen för att kisa när vi är utomhus i solen. Alltså: ett strålande skydd för ögonområdet som hjälper oss på fler än ett sätt!

FAQ

Varför ska man ha ögonkräm?

En ögonkräm är anpassad med mindre molekyler i sin formula för att passa den tunna och sköra huden kring ögonområdet.

När ska man börja använda ögonkräm?

Det finns ingen generell ålder då man bör börja med ögonkräm. Har du inget speciellt att jobba på, eller om du upplever dig väldigt torr och fuktfattig kring ögonområdet kan en ögonkräm tilläggas i ens rutin även som ungdom.

Hur lägger man sin ögonkräm?

Applicera din ögonkräm med ditt ringfinger. Klappa försiktigt in produkten på ögonbenet under och ovanför ögat

Finns det ögonkräm som hjälper mot mörka ringar under ögonen?

Ja, det finns ögonkräm som kan dämpa mörka ringar. Har man problem med detta kan man med fördel välja en ögonkräm som har uppljusande effekt. C-vitamin tex har uppljusande effekt. Ta gärna en titt på: Mesoestetic Age Element Brightening Eye Cream

Finns det ögonkräm som hjälper mot påsar under ögonen?

Ja, det finns ögonkrämer som kan hjälap till att dämpa svullnad under ögonen. Önskar man att jobba på detta kan man med fördel söka efter en ögonkräm som arbetar svullnadsdämpande. Koffein tex är en svullnadsdämpande och dränerande ingrediens. ta gärna en titt på:

Finns det ögonkräm som hjälper mot fina linjer runt ögonen?

Att vara ordentligt återfuktad och plumpad i huden innebär att fina torrhetslinjer suddas ut, så till att börja med behöver vi fukt för att bekämpa linjer. Vill man jobba med mer aktiva ingredienser på de grövre linjerna finns även produkter för detta såklart, tex är retinol en beprövad ingrediens som bevisat ger resultat.

Ta gärna en titt på: Comprehensive Retinol Eye Cream frå Neostrata.

Hur kan jag bäst dölja mörka ringar?

För att tillfälligt dölja dina mörka ringar under ögonen kan du använda en concealer. För att på bästa sätt dölja mörkheten bör man sträcka sig efter en concealer med en komplementfärg. En gul till persiko/peachfärgad (beroende på din hudton) concealer neutraliserar blå/lila toner under ögat.

Vill du läsa fler tips om hur du bäst döljer dina mörka ringar under ögonnen med makeup så rekommenderar vi dig att du klickar dig vidare HIT

Hur ska jag veta vilken ögonkräm som passar mig bäst?

Vi har ett stort utbud av ögonkrämer och vi förstår att det kan vara svårt att veta vilken som passar just dig allra bäst. Gör gärna ett hudtest så hjälper vi dig att hitta den optimala ögonkrämen för just din huds behov. 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 5 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';