• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Ögonkräm

Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än övriga huden i ansiktet. Tecken på åldrande, utmattning och stress - fina linjer, rynkor, svullnader, stretching och mörka ringar - är mer synliga runt ögonen. Huden runt ögonen har mycket små blodkärl som är belägna mycket nära hudens yta, vilket gör att detta område mer känsliga för skador. Därför är det viktigt att man är varsam runt sitt ögonområde samt använder en produkter specifikt för Ögonen i sin dagliga Hudvårdsrutin.

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Generellt är huden runt ögonen inte beroende på någon hudtyp utan här är det mer hudtillstånd eller önskat resultat som styr. Det finns ögoncreme som jobbar anti-age, lugnande, fuktgivande, spänstgivande eller korrigerande på hudton.
För att hitta den ögoncreme som passar ögonens och dina behov kan du med fördel kika på vår filterfuktion.
Använder du ögonmakeup så är det viktigt att du ävenrengör ögonen på kvällen för att undvika att smuts och smink lagras. Tänk på att använda rengöring som är avsedd just för ögonen så att du inte irriterar ögonområdet.

Ögonserum

Under din ögoncreme kan ett ögonserum läggas till för att uppnå en allt bättre effekt. Här finns det mer aktiva ingredienser som kan tillsättas för att ge hudvårdsrutinen en extra boost.

Läs mer

Huden runt ögonen är inte beroende av hudtyp på samma sätt som övrig hudvård i ansiktet. Kika främst efter hur huden runt ögonen mår och har för behov. Ofta är ett säkert kort att använda en ögoncreme med mycket fukt och näring.

Torr Hud

Har du torr hudtyp är huden mer fnasig och torrhetslinjer uppträder ofta då även runt ögonen. Här är det viktigt att ha en ögoncreme som är mer fuktgivande och även lite närande för att hålla huden återfuktad och smidig.

Normal Hud

Vid normal hudtyp kan du använda dig den ögoncreme som jobbar på de hudtillstånd eller problem du önskar jobba på. Upplevs inga problem vid ögonområdet används med fördel en ögoncreme som ger mycket fukt och även näring för att hålla huden smidig.

Blandad Hud

Vid blandhy kan du använda dig av en ögoncreme som jobbar på de hudtillstånd eller problem du önskar jobba på. Upplevs inga problem vid ögonområdet används med fördel en ögoncreme som ger mycket fukt för att hålla huden smidig. Använd gärna en mer näringsrik ögoncreme till natten för att ge huden lite näring.

Fet Hud

Vid fet hy kan du använda dig av en ögoncreme som jobbar på de hudtillstånd eller problem du önskar jobba på. Upplevs inga problem vid ögonområdet används med fördel en ögoncreme som ger mycket fukt för att hålla huden smidig.

Läs mer

Mörka Ringar

Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut. Vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Det bästa sättet att få bort de mörka ringarna är att följa dessa råd -
Drick vatten - Dricksvatten ser till att hålla kroppen i bra fuktbalans vilket även kan visa sig i ögonområdet. Försök dricka åtminstone 2 liter om dagen.
Undvik att gnugga ögonen - Vanligtvis när man gnuggar ögonen så är det för att det kliar och kan vara en följd av allergi, men inte alltid. Det kan också vara en dålig vana eller en reflex-rörelse. Oavsett orsaken, är det bäst att sluta göra det eftersom när du gnuggar då irriterar du huden och kan bryta de små kapillärerna under, vilket kan skapa både svullnader och missfärgning.
Har en hälsosam diet berikad med vitamin C, D och E - Tänk på att någon direktkontakt med din under ögonen hud måste vara försiktig, eftersom detta är den mest känsliga huden på kroppen. Undvik gärna att dricka större mängder alkohol och/eller kaffe. Ät mycket frukt och grönsaker, särskilt kål, spenat och andra gröna bladgrönsaker. Ta en daglig vitamintillskott om så behövs. Få tillräckligt med vätska för att förbättra cirkulationen. Bestäm hur mycket sömn du behöver. (Det är oftast 7-9 timmar per natt, men varierar för olika människor i olika perioder under hela livet.) Försök att få din sömn regelbundet under ett par veckor för att se om det hjälper.
Skydda ögonområdet- Bär med fördel mörka solglasögon för att skydda huden från melanin-förändringar. Skydda huden med solskydd för att minska risken för pigmenteringar runt ögonen.
Minska saltintaget - För mycket salt kan försämra cirkulationen och orsaka blodkärlen under huden ska visas blåare. Rökning orsakar problem som inte bara kan hota ditt liv, men kan också göra att dina blodkärl verkar mer framträdande och blåare. Läs Mer om Mörka Ringar under ögonen Här >>

Påsar under Ögonen

Det finns inget medicinskt fakta på varför man får påsar under ögonen men man vet vad det är som kan göra dem mindre synliga. Vad vi vet är att huden strax under våra ögon är särskilt tunn, vilket gör det särskilt transparent. Det gör de underliggande blodkärlen mer framträdande, vilket kan göra huden mörkare.
Överskott av salt - Salt gör att kroppen tenderar att behålla vatten på ovanliga ställen, och detta kan resultera i påsar under ögonen.
Ofta förknippar man påsarna under ögonen med brist på sömn men en av huvudorsaken kan faktiskt vara mycket mer grundläggande: gravitation. Gravitationskraft tynger på alla jordiska föremål, inklusive huden. Ju längre du är utsatt för gravitation (dvs ju äldre man blir) desto mer kommer de framstå. Självklart finns det saker som kan göra att de framstår tydligare. De övre och undre ögonlocket består av hud, muskel och fett.
Med åldern så försvagas musklerna och kan inte hålla upp huden. Hudförändringar kommer också eftersom kollagenet bryts ned. Kollagen är ett protein som ger struktur till våra celler. I huden, ger den elasticitet. Med mindre kollagen blir huden slappare och rynkor mer framträdande. Läs Mer om Påsar under ögonen Här >>

Känslig Hud

Huden runt ögonen är fyra gånger tunnare än huden på resten av kroppen. Dessutom förekommer talgkörtlarna i det här området i liten mängd: så att hinnan med fett och fukt är sämre utrustad att spela sin vanliga skyddande roll mot påfrestningar. Då den uthärdar 10 000 blinkningar varje dag är huden närmast ögat det första området att drabbas av trötthet och visa tecken på åldrande: mörka ringar, påsar och fina linjer.
Varje morgon och kväll bör du använda produkter speciellt framtagna för känsliga ögon. I stället för allför feta produkter som får dina ögonlock att svullna, bör du välja produkter som är mer lättflytande. Välj istället rengöringsprodukter i form av gel eller lotion. Du bör också komma ihåg att plocka ur dina kontaktlinser innan du tar bort din makeup för att inte irritera huden kring ögat.

Läs mer

Hur appliceras ögonkräm rätt?

När man Applicerar en Ögoncreme så tar du en liten mängd creme och duttar in med ringfingret, som är det svagaste fingret, inifrån ögonvrån och ut på ögonbenet. Alltså det hårda benet som är runt ögat (över och under), inte närmre. I och med att du blinkar så kommer cremen vandra närmre ögat ändå, och har du då lagt för nära från början kan man bli röd och irriterad. Detta gäller främst aktiva ögoncremer, men kolla gärna en gång extra i beskrivningen om du är torr och vill ha något på det fnasiga, där brukar det stå var det är okej att lägga ögoncremen.

Är det nödvändigt med ögonkräm?

Ja, huden runt ögonområdet är mer skör och ömtålig jämfört med övriga ansiktet. Här behövs det alltså produkter som är lättare, och mildare än ansiktskräm.

Vilken ålder ska man börja med ögonkräm?

Det finns ingen generell ålder då man bör börja med ögonkräm. Har du inget speciellt att jobba på, kan en ögonkräm som innehåller fukt vara bra. Ofta behöver inte ungdomar någon ögonkräm, utan när de första ålderstecknen börjar visa sig kan det vara dags att tillägga en ögonkräm. Upplevs huden runt ögonen vara väldigt fuktfattig och torr kan en ögonkräm tilläggas i ens rutin även som ungdom.

Vad för ögonkräm mot påsar?

Att ha påsar under ögonen är vanligt förekommande. En ögonkräm innehåller koffein är ofta milt dränerande och förbättrar påsighet under ögonen. Ett tips är också att ha ögonkrämen i kylskåpet och på så sätt ge en avsvällande och dämpande känsla.

Finns det ögonkräm med SPF?

Ögonen behöver också skyddas mot skadliga solstrålar. Det finns produkter som används för ögonområdet med SPF. Antingen i ögonkrämer eller som en solskydd ovanpå din ögonkräm.

Finns det ögonkräm som är anti-age?

Vissa ögonkrämer innehåller mer aktiva ingredienser som kan jobba på olika problemområden. Det finns ögonkrämer som innehåller exempelvis retinol som har en bevisad effekt på linjer och rynkor runt ögonen. Att tillsätta en fuktgivande ögonkräm ger också bra effekt då fukt fyller ut torrhetslinjer runt ögonen.

Läs mer

Generella Tips

Tank på att applicera produkter rätt och inte för nära ögonen. En för nära applicering kan irritera ögonen.

Invänjning av Hudvårdsprodukter

Tänk på att vänja in huden om du byter hudvårdsmärke och att inte börja med samtliga produkter direkt. Det tar ca 2-8 veckor för din hud att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och innan du ser en tydlig förbättring. Ibland kan man uppleva att det blir en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar. Detta är helt normalt. Oftast sker detta om du bytt till produkter som är mer aktiva än de du använt tidigare. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.

Auktoriserad Återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Frakt

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick. Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra Betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla