• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Serum

Ett ansiktsserum är ett högaktivt koncentrat som behandlar huden på djupet och förstärker effekten med din hudvårdsrutin. Ansiktsserum är den produkt som når djupast ner i huden och är ett viktigt element för att effektivt uppnå resultat. Serum kan ha en mängd olika verkan och sammansättningar - allt från fuktgivande, lystergivande, anti-age till allmänt korrigerande av hudtillstånd. Det finns serum som passar dig med akne eller dig som önskar jobba på en mogen hud. Serum läggs på rengjord hud, innan din ansiktskräm. 

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Ett serum innehåller mindre molekyler och kan därför tränga ner djupare i huden än vad en kräm gör. Välj serum utefter hudens behov och dina önskemål. För de allra flesta hudar kan ett fuktserum med fördel användas för att få en allmän förbättrad balans och hudhälsa. Fuktserum fungerar även bra att komplettera med övriga serum som kan ha en mer inriktad effekt på ditt hudtillstånd. Att tillsätta ett serum med antioxidanter som skyddar huden är också viktigt. Allmänna ingredienser som passar de flesta hudtyper och hudtillstånd är: ingredienser så som Hyaluronsyra, C-vitamin, E-vitamin, Vitamin B3/niacinamid.
För att se till att de fina och potenta ingredienserna gör mest effekt kan du med fördel använda peeling regelbundet.

Läs mer

Torr Hud -

Om du har torr hy är det extra viktigt och skönt att ha ett ansiktsserum som innehåller hyaluronsyra eftersom att det hjälper till att behålla fukten i huden. Vid riktigt torr hud kan även ett serum i oljeform vara bra för att kapsla in fukten effektivt.

Normal Hud -

Normal hud har ingen direkt obalans utan är varken för torr eller för fet. Generellt för alla hudtyper är ett fuktserum ett säkert kort. Det hjälper till att bibehålla en jämn balans och motverkar torrhetslinjer.

Blandad Hud -

Har du blandad hud är huden både lite fet i t-zon men även lite torrare ut på kinderna. Ett fuktserum är bra för att hjälpa huden att balanseras upp. Med denna hudtyp kan även serum som är talgreglerande och matterande användas för att dämpa överdriven talgproduktion.

Fet Hud -

Här är det viktigt att du har ett serum som innehåller fukt för även om du upplever att huden är fet, så behöver den fukt. Ett serum som innehåller salicylsyra och niacinamid kan också vara bra att kika efter för att mildra överdriven talgproduktion och balansera upp huden.

Läs mer

Känslig hud -

Kika efter återfuktande och lugnande serum. Ingredienser som niacinamid, glycerin, panthenol, Centella Asiatica, Aloe Vera är lugnande och reparerande för en känslig hud.

Pigmenteringar/Melasma -

Om du har mycket pigmentfläckar kan det vara bra att ha ett serum som innehåller C-vitamin för att skydda huden mot solskador och fria radikaler. Även att inkludera syror i hudvårdsrutinen kan vara bra, antingen i serumform eller i din peeling/rengöring.

Yttorr hud/Torr Hud -

Yttorr eller torr hud har i regel behov av fukt men kan även ha behov av näring. Fokusera gärna på fuktserum och komplettera eventuellt med serum i oljeform över för att kapsla in fukten optimalt.

Akne -

Om du har akne eller finnar kan det vara bra att ha ett serum som innehåller retinol, zink och/eller salicylsyra. Det är ingredienser som hjälper huden att öka minska inflammationen, lugna irritationer samt lösa upp överflödigt talg i porer. Använd gärna ett fuktserum under för att hålla huden i god balans. Finnar eller akne innebär inte att du bör torka ut huden!

Läs mer

Vad är ett serum?

Ett serum är en produkt som har mest aktiva ingredienser i sig i en hudvårdsrutin. Det är en lätt fluid som appliceras närmast huden efter rengöringsprocessen. Ett serum kan jobba på olika hudtillstånd och här kan du verkligen skräddarsy din rutin.

Kan man använda serum som gravid?

Det kan du absolut göra. Det finns serum vars främsta uppgift är att jobba lugnande och fuktgivande - egenskaper som passar jättebra vid graviditet. Hormoner ställer ofta till en del i huden under graviditet och amning, och därför är det viktigt att inte använda aktiva ingredienser för att minimera risken att stressa huden.

Vilket serum ska jag ha till pigmenteringar?

Det finns en mängd olika serum beroende på hudtillstånd och hudtyp. Att jobba på pigmenteringar är krävande och ofta behövs en hel rutin med samma målsättning. Det finns serum som jobbar lokalt på pigmenteringen eller serum som jobbar allmänt hudtonsutjämnande. Ofta innehåller dessa serum syror eller aktiva ingredienser som hämmar melaninprocessen i huden.

Är ampuller ett serum?

Man skulle kunna säga att ampuller är ett serum. Ampuller är snäppet mer aktiva och är koncentrerade i glasampuller. Dessa används ofta i en kur för att uppnå maximal effekt. De kan ha olika resultat beroende på önskemål.

Kan man ha flera serum i samma rutin?

Man kan absolut ha flera olika serum i samma rutin - det kallas layering. Använd gärna serum från samma varumärke, eller var noggrann med att se till att inga aktiva ingredienser krockar med varandra. Generellt sett kan man ha fuktserum från vilken serie som helst, då dessa inte brukar vara så aktiva. Tänk här på att använda serum efter textur, så att de åker ner i huden optimalt.

Finns det serum som jobbar anti-age för en känslig hud?

Det finns en del ingredienser som har uppstramande och strukturförbättrande verkan, men utan att irritera en reaktiv hud. Kika gärna efter ingredienser som bakuchiol eller peptider.

Behöver man ett serum i sin rutin?

Generellt skulle nog alla behöva ett serum för att få så bra effekt som möjligt av sin hudvård. Men sedan är det såklart beroende på hur intresserad man är, vad man önskar jobba med och hur tidseffektivt man vill att sin rutin ska vara. Det finns även aktiva krämer om man hellre håller sin rutin superkort.

Vilket serum passar mig?

Ett fuktserum behöver nästan alla ha i sin rutin! Det är ett säkert kort för att få en bättre hudhälsa. Optimerad fukt förbättrar hudbarriären, minskar fina linjer och ger en allmänt fräsch känsla. Gör gärna vårt hudtest om du har besvär med huden och behöver en rekommendation på serum i din rutin.

Läs mer

Generella Tips

Serum är den produkt du använder efter att du har rengjort ansiktet och använt ansiktsvatten. Serum är en dryg produkt - 4-6 droppar räcker vanligtvis. Ofta fungerar det väl att kombinera olika typer av serum. Då läggs den som är lättast/vattnigast först och har du fler tar du dom i den ordningen så att den oljiga eller mest rika är den du avslutar med innan du använder din dag- eller nattkräm.
Applicera med pipetten någon centimeter från ansiktet så slipper du förlora något koncentrat i handflatorna innan du klappar in serumet i ansiktet och halsen. Tänk också på att inte använda serumet i överflöd - det blir bara ett slöseri med produkt.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick. Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla