• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Jane Iredale

Jane Iredale har produkter med hög kvalitet och väl testade ingredienser. Jane Iredales makeup är lättanvänd, god för hudhälsan och miljömedveten. Tack vare mineralbaserade produkter får huden en god täckning, men även  hudvårdande egenskaper. Jane Iredale baser är multifunktionella produkter för att förenkla vardagen  - Foundation, hudvård, concealer och solskydd i ett. 

Målet är att ha produkter som ser bra ut, känns bra och som är bra för huden.

Hudvårdande Makeup
Bakgrund
FAQ
Att Tänka På

För att förbättra huden och förlänga hudvårdrutinen med Jane Iredale innehåller produkterna ingredienser som känns bra och gör bra för huden. Med ingredienser som bland annat extrakt från alger, grönt te och granatäpple förbättras hudens välmående. Produkterna innehåller även antioxidanter och vitaminer som bidrar till att hålla huden optimalt skyddad och motverkar fria radikaler. Tanken är att makeupen ska vara en förlängning av din hudvårdsrutin!
Alla Produkter från Jane Iredale är fria från artificiella färg och parfymämnen, kemiska konserveringsmedel, utfyllande talk och mineraloljor.

Läs mer

Grundaren av Jane Iredale Mineral Cosmetics heter enkelt nog Jane Iredale och historian börjar långt innan traditionell makeup blev populärt. Jane arbetade som castingregissör och producent och såg på nära håll hur skådespelerskor och modeller kämpa med problemhud som förvärrades av tung och dålig makeup. Jane Iredale frågade sig själv "Varför kan inte makeup vara bra för huden?" och valde att skapa sig ett märke som skulle vara snäll mot huden men ändå ge den täckning och finish som behövdes och önskades.
Här lanserades hennes omtyckta och älskade Amazing Base, som ger täckning men knappt känns som någon makeup. Jane Iredals mål är att göra produkter som ser bra ut, känns bra och som är bra för huden. Detta har hon fortsatt med och lanserat en mängd hudvårdande makeup för att passa alla hudtyper.

Läs mer

Är Jane Iredale Cruelty-free?

Ja, samtliga produkter från Jane Iredale är självklart cruelty-free.

Innehåller Jane Iredale Parfym?

Nej, Jane Iredales produkter är fri från artificiella parfymämnen/färg, syntetiska konserveringsmedel, talk och mineraloljor.

Varför finns det produkter i refill från Jane Iredale?

Jane Iredale strävar efter att minska miljöavtrycket och har därför valt att minska onödig plastanvändning. Vid exempelvis köp av Pure Pressed Base eller Bronzer, får man köpa till själva förpackningen där refillen läggs. Denna kan sedan fyllas på med den produkt som tagit slut. Perfekt för att minska onödigt svinn!

HUR VET JAG MIN NYANS I JANE IREDALE?

Det allra bästa är att testa fysiskt i en butik. Testa där gärna i ansiktet med tre olika nyanser i snarlik ton med ditt ansikte. För att få bästa möjliga uppfattning är det att föredra att testa i hela ansiktet. Den nyans som passar dig, är den som syns minst och smälter in. Undvik att kolla din nyans på händer eller armar, din ton i ansiktet är sällan densamma! Ett tips är även att blanda 2 olika nyanser av din foundation, då din hudton kan ändras över året beroende på sommar eller vinter.

HUR TAR MAN REDA PÅ SIN UNDERTON?

Det enklaste sättet för ett otränat öga är att kika på insidan av din underarm. Ser blodådrorna ser mest gröna ut så drar din hudton troligen mer åt gult/varmt. Är dina blodådror däremot mer åt det blåa håller kan din hudton vara mer rosa/kallt.

Innehåller Jane Iredale talk?

Nej, inga produkter innehåller talk.

Passar Jane Iredale en känslig hud?

Produkterna från Jane Iredale passar alla hudtyper och hudtillstånd, även en känslig hud. Större delen av deras produktsortiment är fritt från konserveringsmedel, mineralolja, syntetiska färgämnen och parfym som annars hade kunnat irrite

HUR SKÖTER MAN OM BORSTARNA FRÅN JANE IREDALE?

Det är otroligt viktigt att sköta om dina borstar! Det är där som bakterier och smuts främst fastnar och kan sprida sig i ansiktet. Rengör med fördel en gång i veckan. Rengör med varmt vatten, tillsätt rengöring och löddra upp. Skölj ur borstarna och låt torka. Var varsam och låt gärna de torka liggande för att undvika att lösa upp limmet!

Vad ger SPF i Jane Iredales produkter?

Det är mineralerna titandioxid och zinkoxid som ger bredspektrigt solskydd. Det är naturliga mineraler som ger täckningen i makeupen och alltså också skyddar mot solskador.

Täpper smink från Jane Iredale igen porerna?

Nej. Detta var en grundidé som Jane Iredale själv ville motverka sedan starten. Makeupen täpper inte igen huden och låter huden "andas". Sminket känns lätt på huden och vårdar samt skyddar huden.

Hur är Produkterna från Jane Iredale testade?

Inga produkter är testade på djur då Jane Iredale är Cruelty-free. Produkterna är vetenskapligt testade - säkerhetstestade, allergitestade, kliniskt testade och dermatologiskt testade för att undvika ingredienser som kan göra huden känslig. De tillfällen som det kan behövas konserveringsmedel i produkterna har Jane Iredale valt att ha naturligt konserverande ingredienser.

Läs mer

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE AV JANE IREDALE

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

FRAKT AV DINA PRODUKTER

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen

LEVERANSTID AV DINA PRODUKTER

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

BYTEN & RETUR AV DINA PRODUKTER

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd och i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

SÄKRA BETALNINGAR

Vi samarbetar med Walley/Collector Bank och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning.

RÅDGIVNING INNAN KÖP AV JANE IREDALE

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Makeup + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Varumärke + -

Foundation/Bas

Bryn

Primer/Concealer

Bronzer/Blush

Ögon

Läppar

Tillbehör

Borstar

X

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla