• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

24h Creme

En 24h kräm, eller 24timmars-creme som det också kallas, är en återfuktande kräm som funkar att använda både på dagen och till natten. Det är en kräm som är utan inbyggt uv-skydd och bör kompletteras med ett solskydd dagtid för fullgott skydd. En 24h-kräm är vanligtvis lite lättare i sin textur och har en fuktgivande och skyddande effekt. Öka effektiviteten i din fuktighetskräm genom att göra regelbunden peeling och ansiktsmask, som tar bort döda hudceller och gör att din hudkräm får bästa möjliga resultat.

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

24h-kräm väljer du om du gillar att ha samma konsistens på huden hela tiden. De allra flesta krämer går att använda som en 24 timmarskräm om så önskas, det som kan vara viktigt är att kolla om den innehåller syror eller ingredienser som inte bör användas dagtid. Exempelvis ingredienser som retinol eller starkare syror som AHA-syror bör generellt inte användas på dagen. Generellt är en 24h-kräm en kräm som återfuktar huden och håller hudytan mjuk och smidig. Den här produkten kan vara smart att ha med dig om man exempel ska ut och resa, eftersom att det bara krävs en produkt + solskydd när du använder den på dagen. Komplettera gärna med serum som jobbar mer aktivt på de hudtillstånd eller problemområden du önskar fokusera på.

Läs mer

Torr Hud -

Torr hud innebär att din hud producerar för lite talg/fett och på sätt inte smörjer hudytan optimalt. Huden kan även upplevas extra torr om du är fuktfattig, dvs behöver binda mer fukt på djupet. Ofta är det en kombination utav dessa och en kräm som är lite rikare i sin textur bör passa bra. Glöm inte att ibland peela huden för att få bort döda hudceller som kan göra att hudytan upplevs än mer fnasig.

Normal Hud -

Normal hud är en hud som är inte har så mycket problem, den känns ofta mjuk och upplevs inte fet eller torr. När du har en normal hud så är din hy ganska så balanserad året om och du har sällan specifika problem.

Blandad Hud -

Har du en blandad hy finns områden där huden blir mer fet som i T-zon alltså - panna, näsa och haka. Det innebär att huden i T-zonen producerar mer talg/fett än nödvändigt. Resterande ansikte är vanligtvis åt det torrare hållet. Vid en fuktfattig hud kan huden försöka kompensera genom att producera mer talg, så att tillsätta en kräm och eventuellt serum som ger mycket fukt kan hjälpa till att balansera upp huden. Vid blandhud kan det vara bra att ha en mediumlätt 24timmarskräm som ger mycket fukt.

Fet Hud -

Vid fet hy så har huden ofta överproduktion av talgkörtlarna vilket bidrar till glansig och blankhet. Även vid fet hud är det viktigt att ge huden mycket fukt, gärna i form av ett fuktserum under krämen. Kika gärna efter 24h-kräm som är lätt i sin textur men ändå innehåller mycket fukt.

Läs mer

Känslig hud -

Blir huden röd eller upplevs irriterad vid beröring eller nya produkter? Antagligen är barriären rubbad och huden sensitiviserad. Här kan det vara passande med en reparerande och lugnande kräm utefter din hudtyp.

Pigmenteringar/Melasma -

Även kallat Pigmentfläckar - är hudens skydd eller reaktion som skapas när den blir utsatt för mycket sol. Huden producerar överdrivet med melanin, vilket gör att huden blir mörkare. Viktigt att ha en kräm som innehåller solskydd, alternativt använda solskydd ovanpå din 24-timmarskräm dagtid.

Yttorr hud -

Har man yttorr hy så är det bra om man exfolierar huden regelbundet så att man hjälper till att få bort gamla och döda hudceller. Genom att man peelar huden så hjälper det till att ta upp det återfuktande ämnen i resten av din hudvårdsrutin. Kika efter en 24h-kräm som har mycket fuktgivande ingredienser.

Akne/Finnar -

Besväras du av finnar/akne kan en lättare fluid passa. Använd med fördel kräm med lugnande och inflammationshämmande egenskaper som hjälper till att balansera huden och hjälpa läkningsprocessen. Önskar du jobba mer ingående på obalansen i huden med blemmor - kika gärna på serum eller nattkrämer som innehåller mer aktiva ingredienser.

Läs mer

Varför ska man ha en 24timmars-kräm?

Krämens funktion är att bibehålla hudytan mjuk och följsam. En 24h-kräm är ansiktskräm som fungerar att använda både på natten och dagen. Den innehåller ingen SPF och det bör man alltså komplettera med under dagen. En 24h-kräm kan användas morgon och kväll, eller antingen eller - allt efter önskemål.

Är kräm och serum samma sak?

Serum har en mer djupgående effekt medan en kräm mer ligger på ytan och smörjer huden. Det finns krämer som har en mer aktiv verkan också, men serum är mer koncentrerade och kan jobba mer specifikt på problemområden. Man kan säga att de är olika produkter som jobbar i olika skikt i huden.

Kan man använda en 24h-kräm på dagen?

Det kan du absolut ha! Tänk här bara på att komplettera med en solskydd ovanpå din kräm för att se till att huden är skyddad mot solens skadliga strålar.

Vilken kräm är bäst mot rynkor?

Det allra bästa skyddet mot rynkor stavas SPF! Annars är fukt en viktig faktor för att minska torrhetslinjer. Kika gärna efter peptider eller andra aktiva ingredienser som C-vitamin eller A-vitamin. Samverka gärna med dina serum.

Vad för kräm ska jag med fet hud använda?

Fokusera gärna på en kräm som ger mycket fukt och är ganska lätt i sin textur. Det bidrar till att förbättra hudens balans och motverkar glansighet under dagen. Det finns även krämer som har en milt matterande effekt.

Vilken ansiktskräm passar en torr hy?

Kika med fördel efter en ansiktskräm som innehåller närande oljor eller sheasmör som bidrar till att hålla hudytan mjuk och följsam. Oljor hjälper till att bibehålla fukten inne i huden och bidrar till en mer följsam hud.

Vilken ansiktskräm passar en ungdom?

Dermalogica har en serie som är utformad för en ungdomshud - Clear Start. I övrigt bör man vara varsam med unga hudar och inte tillsätta för aktiva ingredienser. Konsultera gärna med en hudterapeut vid yngre hudar och var hellre för varsam för att inte stressa huden. Gör gärna vårt hudtest för att få guidning.

Läs mer

Generella Tips

Använder du en 24 h-kräm som dagkräm är det viktigt att du kommer ihåg att applicera solskydd eftersom att produkten är utan. För att få fullgod effekt av din 24h-kräm är det bra att ha en hudvårdsrutin som innehåller daglig rengöring, peeling och serum.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla