• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 4250 Recensioner ★★★★★ Trustpilot
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Exuviance

Exuviance hudvård är speciellt framtagen för att på ett enkelt sätt förbättra hudvårdsproblem och förbättra hudens hälsa. De vill med deras produkter behandla hudtillstånd och problem som inte kräver läkarhjälp, men som besvärar många som exempelvis mild akne, pigmenteringar eller torrhet. Exuviance bygger på världsledande patent på syror och har en bevisad god effekt på huden. Forskningen och utvecklingen bakom Exuviance har pågått i mer än 50 år, vilket även visar sig i deras framgångar. Detta är din stora trygghet i valet av Exuviance. 

Patenterad AHA & PHA
Historia
FAQ
Att Tänka På

Exuviance AHA-Peeling

Exuviance blev banbrytande när man utvecklade den första standardiserade peelingbehandlingen med glykolsyra (AHA) samt effektiva AHA-produkter under 80-talet. Grundarna av Exuviance, dr. Eugene Van Scott och Dr. Yu, är internationellt erkända pionjärer inom området kosmetisk dermatologi. De skapade och innehar originalpatentet till den första AHA-peelingen. Deras fortsatta forskning och kliniska erfarenheter har bekräftat att AHA:er med fördel kan användas vid behandling av en rad olika hudproblem som t.ex. åldrad hud, torr hud, akne och pigmentfläckar.
När du väljer Exuviance får du produkter som bygger på mer än 50 års vetenskaplig forskning och tester av upphovsmännen bakom AHA-teknologin. Exuviance patenterade hudvårdsprodukter har hög kvalitet och baserar sig på avancerad och ständigt utvecklad AHA-teknik kombinerat med marknadens senaste innovationer inom hudvård. Alfahydroxisyror som används i en daglig regörings-, exfolierings och/ eller fuktgivande produkt ger huden en vacker utstrålning och en känsla av att bli föryngrad. En produkt med en korrekt sammansättning av AHA kan bidra till att reducera förekomsten av fina linjer och rynkor, motverka torrhet, orenheter och pigmenteringar. Det är kombinationen av Exuviance skonsamma syror som ger det fantastiska resultatet. En starkare syra ger inte nödvändigtvis bättre resultat. Tvärtom kan en för stark syra ha en negativ effekt. Det finns produkter för alla hudtyper hos Exuviance, även för en känslig hy.

Exuviance PHA-Syra

Polyhydroxisyror (PHA) är en grupp syror som har AHA syrans alla positiva egenskaper, men som är mildare och särskilt utvecklade för känslig hud. Förutom de traditionella AHA-syrornas fördelar fås även en intensiv fuktgivande och antioxidant effekt med PHA. Laktobionisk och Maltobionisk syra är de nyaste tillskotten i PHA-familjen, som också de har utvecklats av upphovsmännen bakom Exuviance. De nya generationernas AHA har samma förnyande och exfolierande egenskaper som traditionell AHA. Samtliga polyhydroxisyror är idealiska för personer med känslig hy och hudtyper med nedsatt barriärfunktion.

Läs mer

Exuviance är avancerad hudvård vars grund skapades från två forskare som upptäckte och tog patent på AHA-syran vilket är en av hudvårdsbranschens absolut största innovationer. Fortsatt Forskning och utveckling sker i Princeton, New Jersey och bolaget har en ledande position inom utveckling av olika sammansättningar som innehåller de egna innovationerna AHA, PHA, NeoGlukosamin och Aminofil.
Företaget bakom Exuviance grundades 1988 av dr. Eugene Van Scott, dermatolog och dr. Ruey Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet.
Deras vägar möttes 1969 Temple University i Philadelphia, Pennsylvania. Deras gemensamma intresse av hud och Dr. Van Scotts strävan för att hitta ett sätt att reglera nybildningen av hudceller gjorde att han kom i kontakt med Dr. Yu. Dr Yu studerade då de kemiska och biomedicinska aspekterna vid vissa hudsjukdomar. Deras samarbete och gemensamma intresse för hudens nybildnings- och förnyelseprocesser blev sedan hörnstenen i över 50 års dermatologisk forskning och utveckling.
Dr. Van Scott och Dr. Yu är internationellt erkända auktoriteter inom dermatologin och deras forskningsresultat har ett stort antal gånger publicerats i ledande medicinska tidskrifter. De har även erhållit Discovery Honorary Award of the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. Det är ett av de finaste pris man som hudvårdsforskare kan få!

Läs mer

Vad är AHA?

AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acid, och består av flera olika sorters syror. Det finns i huvudsak sex olika AHA-syror som utvinns ur tre olika källor: sockerrör, mjölk och frukt. De 6 syror som i huvudsak ingår bland AHA syror är glykolsyra, mjölksyra, vinsyra, citronsyra, äppelsyra och mandelsyra. AHA-syror verkar genom att lösa upp de limliknande lipider som håller samman cellerna och kan tränga djupt in i huden för att lossa de bindningar som bildats. Det i sin tur gör att huden verkar hälsosammare och ser yngre ut. AHA-syror hjälper även till att jämna ut ytliga linjer och ta bort de döda celler som täpper till porerna. Genom att forsla bort pigment som har byggts upp på hudytan accelererar AHA-syran även cellförnyelsen.

Vad är PHA?

PHA-syra har större molekyler än AHA-syra. Det gör att det tar längre tid för syran att komma ner i huden till skillnad från de andra syrorna som har mindre molekyler. I och med att den penetrerar huden långsammare blir den inte lika irriterande för huden. Men låt dig inte luras av att den inte är lika effektiv! Den kan nämligen vara lika bra om inte bättre än de andra syrorna för vissa personer. PHA-syrorna kan till exempel binda massor av fukt till huden samt verka som antioxidant. De två vanligaste PHA-syrorna är glukonolakton och laktobionsyra. Det är bland annat dessa två PHA-syror som ger de stora fördelarna.

Har Exuviance uppdaterat sitt sortiment?

Ja, det stämmer att Exuviance har uppdaterat sitt sortiment och gjort om sina produkter. Många har kvar samma innehåll men har fått en ny kostym. Nedan är ett schema med de produkter som bytt förpackning och/eller namn:
Hydrating Eye Complex – Daily Eye Smoother
DePuffing Eye Serum – DePuffing Eye Serum
Vespera Bionic Serum – Radiance Serum
SkinRise Bionic Tonic – SkinRise Morning Glow
Super Retinol Concentrate – Super Retinol Concentrate
Purifying Cleansing Gel – Deep Clean AHA Cleanser
Moisture Balance Toner – HydraPrep pH Balance Toner
Evening Restorative Complex – Overnight Transformation Complex
Soothing Toning Lotion – HydraSoothe Refresh
Toner Gentle Cleansing Creme – Gentle Cream Cleanser
Collagen Triple Boost Serum – Collagen Triple Boost Serum
AF Vitamin C20 Serum Capsules – Vitamin C Serum Capsules
AntiRedness Calming Serum – AntiRedness Calming Serum
Optilight All-Over Dark Spot Minimizer – Daily Corrector SPF 35
Matte Perfection – Daily Oil Control Primer & Finish
Toning Neck Cream – Toning Neck Cream
Sheer Daily Protector SPF 50 – Skin Caring BB Fluid SPF 50
Anti-Pollution Essence – Anti-Pollution Protection Essence
Deep Hydration Treatment – Anti-Pollution Renewal
Mask Detox Mud Treatment – Detox Mud Mask
Triple Microdermabrasion Face Polish – Triple Microdermabrasion Face Polish

Kan man använda Exuviance mot Akne och finnar?

Finnar är en hudåkomma som många har egen erfarenhet av, även om det kan vara i olika svårighetsgrader. Exuviance har produkter som förebygger och behandlar akne och blemmor. De produkter som aktivt jobbar balanserande och är gjorda för en hud som besväras av pormaskar och finnar har en grön symbol och en text där det står "Oily acne-prone". Produkterna ger en indikation på vilket hudtillstånd de passar för.

Finns det produkter i Exuviance som passar mig med Rosacea?

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudåkomma som får de centrala partierna av ansiktet att bli röda. Den förekommer oftare hos kvinnor än hos män och är speciellt vanlig bland ljushyade. Exuviance har milda produkter som bygger på syran PHA lämpar sig väl för rosacea. PHA har en fuktgivande verkan och i kombination med lugnande extrakt och mjukgörande ingredienser förbättras ofta en blossande och irriterad hud. Är du osäker på vilka produkter från Exuviance som passar din hud, kan du med fördel göra vårt hudtest och välja alternativet "Exuviance"

Finns det produkter från Exuviance mot Pigmentfläckar?

Exuviance erbjuder effektiva hudvårdande produkter mot pigmentfläckar/hyperpigmentering. En kombination av exfolierande, cellförnyande och hudblekande ingredienser kan minimera mörka fläckar orsakade av solning, graviditet och hormonbehandling. Exuviance produkter reducerar pigmentering genom skonsam exfoliering och stimulering av cellförnyelsen i huden. Läs mer om Pigmentfläckar i vårt Magazine

Har Exuviance produkter mot Keratosis Pilaris?

Behandling av Keratosis Pilaris syftar till en uppmjukning av huden och en påverkan på den s.k. förhorningen i huden som är orsaken till knottrorna. Detta görs genom att återfukta och mjukgöra huden samt avlägsna de döda hudcellerna genom varsam exfoliering. Exuviance produkter för ansikte och kropp både mjukgör, återfuktar och exfolierar vilket kan förbättra tillståndet vid daglig användning, morgon och kväll av dinKeratosis pilaris.

Läs mer

Frakt av dina Exuvianceprodukter

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen. Vi erbjuder även frakt med Instabox.

Leveranstid av dina Exuvianceprodukter

Dina Exuvianceprodukter packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur av Exuvianceprodukter

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra Betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning. Har du frågor om din betalning kontaktar du Walley/Collectorbank på [email protected]

Rådgivning innan köp av Exuvianceprodukter

Är du osäker på valet av dina Exuvianceprodukter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected] Vill du få en skräddarsydd Hudvårdsrutin gör du enkelt vårt kostnadsfria Onlinehudtest Här >>

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Makeup + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Varumärke + -

Rengöring

Peeling

Ansiktsvatten / Ansiktsspray

Serum / Booster

24h / Dagcreme / Nattcreme

Ögon

Sol

Mask

Läppar

Specialprodukter

X

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla