• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Dagcreme

En bra dagkräm är en essentiell del av din hudvårdsrutin. Huden utsätts för yttre påfrestningar hela tiden så som UV-strålar, stress och föroreningar i luften, vilket en dagkräm hjälper till att skydda mot. Det finns en uppsjö med olika konsistenser och känsla på dagkrämer för att passa alla olika hudtyper och preferenser. En bra dagkräm passar din hudtyp, skyddar huden samt kapslar in fukten under dagen. 

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Ta reda på vilken lätthet på kräm du föredrar. Önskar du ha solskydd i din kräm eller vill du tillsätta solskydd ovanpå din kräm? Beroende på hudtyp finns det olika tjockhet i konsistens på krämer för att den ska upplevas optimal för huden. Dagkrämer är generellt lättare än nattkrämer för att tillåta eventuell makeup och solskydd utan att det upplevs för tjockt. Sommartid kan en lättare kräm vara fördelaktigt medan vintertid kan en rikare kräm kännas bättre.
Det finns dagkrämer som innehåller solskydd, samt dagkrämer som du bör tillsätta solskydd ovanpå för att ge fullgott skydd mot skadliga strålar.
Har du hudtillstånd du önskar fokusera på så kika främst på serum som är de mest potenta i hudvård gällande resultat. Därefter kan du kika efter en dagkräm i samma märke som förstärker de resultat du önskar.

Läs mer

Torr Hud -

Vid torr hudtyp har huden ett större behov av näring och fett. Välj en kräm som är rikare i sin konsistens och innehåller ingredienser som hyaluronsyra och glycerin. Komplettera gärna med ett fuktserum för att binda fukt på djupet.

Normal Hud -

Normal hud kan främst gå efter vilken konsistens som föredras. Generellt drar en normal hudtyp lite mer åt det torra hållet, så kika gärna hellre på en lite rikare dagkräm än en lätt fluid.

Blandad Hud -

En dagkräm som är lite lättare i sin formula kan vara att föredra här - speciellt sommartid. Kika gärna efter dagkrämer som är i gelkonsistens eller lättare kräm. Här kan du med fördel använda dig av en rikare nattkräm för att se till att huden även får den näring som kan behövas för de torrare partierna.

Fet Hud -

Även fet hy kan kännas torr och det är därför viktigt att ha en dagcreme som återfuktar. Välj gärna en dagkräm som är lätt i sin formula så som fluider eller gelkrämer. Även oljefri mjukgörare kan vara passande för att minska mängden olja på huden men utan att kompromissa på fukten.

Läs mer

Känslig hud -

En känslig hy reagerar ofta på yttre påfrestningar som värme, kyla, sol och torr luft. Här kan det vara bra om du har en dagcreme som innehåller lugnande och vårdande egenskaper för att skydda din hud.

Pigmenteringar/Melasma -

En dagkräm som innehåller SPF ser till att din hud alltid har ett grundskydd. För att undvika att pigmenteringar triggas av solljus är det av allra största vikt att skydda huden med hög solskyddsfaktor. Komplettera gärna med solskydd under dagen för att hålla huden optimalt skyddad. Det finns även dagkrämer som jobbar aktivt för att minska pigmenteringar, antingen med hjälp av syror eller ingredienser som C-vitamin.

Yttorr hud -

En dagkräm som innehåller mycket fukt är optimal för att balansera upp fuktbalansen. Ett tips är att komplettera med en ansiktsmist under dagen för att ge ytterligare fukt. Använd med fördel en mer näringsrik nattkräm för att även ge huden välbehövd näring/fett.

Akne/Finnar -

Välj din dagkräm efter din hudtyp. Rent generellt kan det kännas bättre att ha en lättare dagkräm för att minska glansighet. Fokusera med fördel på en dagkräm som ger rikligt med fukt för att balansera upp huden. För att aktivt jobba med din akne eller blemmor kan serum tillsättas under krämen.

Läs mer

Varför ska man ha en dagkräm?

Krämens funktion är att bibehålla hudytan mjuk och följsam. En dagkräm innehåller i vissa fall även solskydd vilket hjälper till att skydda huden mot förtida hudåldrande och även solskador/bränna.

Är kräm och serum samma sak?

Serum har en mer djupgående effekt medan en kräm mer ligger på ytan och smörjer huden. Det finns krämer som har en mer aktiv verkan också, men serum är mer koncentrerade och kan jobba mer specifikt på problemområden. Man kan säga att de är olika produkter som jobbar i olika skikt i huden. Dagkrämen skyddar mot yttre påfrestningar och ger näring.

Kan man använda en dagkräm på natten?

Det kan du egentligen göra. Det är inte optimalt att använda en kräm med SPF i sig under natten, men en dagkräm utan SPF går alldeles utmärkt. Det är nästan snarare då en 24h-kräm vi talar om.

Vilken kräm är bäst mot rynkor?

Det allra bästa skyddet mot rynkor stavas SPF! Annars är fukt en viktig faktor för att minska torrhetslinjer. Kika gärna efter peptider eller andra aktiva ingredienser som C-vitamin eller A-vitamin. Samverka gärna med dina serum och nattkräm.

Vad för dagkräm ska jag med fet hud använda?

Fokusera gärna på en kräm som är lätt och inte innehåller närande oljor eller sheasmör. En lätt fluid ger huden fukt men utan att bidra till glansighet.

Vilken ansiktskräm passar en torr hy?

Kika med fördel efter en ansiktskräm som innehåller närande oljor eller sheasmör som bidrar till att hålla hudytan mjuk och följsam. Oljor hjälper till att bibehålla fukten inne i huden och bidrar till en mer följsam hud.

Vilken ansiktskräm passar en ungdom?

Dermalogica har en serie som är utformad för en ungdomshud - Clear Start. I övrigt bör man vara varsam med unga hudar och inte tillsätta för aktiva ingredienser. Konsultera gärna med en hudterapeut vid yngre hudar och var hellre för varsam för att inte stressa huden. Gör gärna vårt hudtest för att få guidning.

Läs mer

Generella Tips

Huden och dess behov förändras lätt över året. Vid varmare väder och högre luftfuktighet är behovet av en rikare kräm mindre och en lättare kräm kan kännas bättre. Sommartid kan det vara fördelaktigt att välja en dagkräm som har solskydd i sig, för att ha ett bra grundskydd direkt. Vintertid kan en mer näringsrik kräm vara skönt för att skydda huden från vind och kyla samt motverka torrhet.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla