• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Solskyddscreme

Att vara ute i solen ger huden påfrestningar och därför är det väldigt viktigt att använda ett solskydd som hjälper huden att skydda sig från starka uv-strålar. Ett solskydd är A och O för att förebygga förtida hudåldrande och även minska risken för solfläckar. Behöver du smörja in dig flera gånger om dagen? Enkelt svar - JA! 

Få in i din rutin att du alltid varje morgon som sista steg i din hudvårdsrutin använder ett solskydd och gärna en som har SPF 50. 

 

 

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Huden är extra öm och känslig efter att den blivit utsatt för solen, och när huden bränns skadas huden. Detta kan längre fram visa sig i fläckar och även photoaging.
Solens strålar blir starka även under tidig vår och det är därför väldigt viktigt att börja med solskydd tidigt och fortsätta smörja in dig även när du blivit brun. Du använder med fördel solskydd som ett sista steg i din rutin året om - då solens strålar når ner till oss även en molnig dag i November. Oavsett hudton så är det viktigt att du smörjer in dig med solskydd. Det är viktigt att du väljer en SPF som skyddar både mot UVA- och UVB-strålar.

Läs mer

Torr Hud -

Vid torr hy kan det passa att välja en SPF i krämform, den är oftast lite fetare och har fler fuktbevarande egenskaper.

Normal Hud -

Vid normal hudtyp passar egentligen alla solskydd. Här kan du följa vilken variant på solskydd som du föredrar.

Blandad Hud -

En blandad hy är oftast både fet och torr. Ett solskydd som är lättare i sin textur kan passa bra. Önskas en mer matterande effekt finns det även solskydd som dämpar glansighet.

Fet Hud -

Vid fetare hudtyp är det att rekommendera en tunnflytande lotion, mousse eller spray som snabbt sjunker in i huden. Gärna en produkt som ger en matt effekt, en så kallad ‘Mattifying’. Använd gärna ett solskydd som har en lätt formula och som har mycket fukt i sig.

Läs mer

Känslig hud -

Välj ett solskydd som reflekterar bort solens strålar och genom det inte gör huden lika varm, exempelvis solskydd med fysikaliskt skydd. Solbränna och sol rent generellt kan trigga en känslig hud och det är därför väldigt viktigt att alltid ha ett solskydd med hög SPF.

Pigmenteringar/Melasma -

Vid pigmentfläckar är det extra viktigt att använda ett solskydd med hög faktor som möjligt. Genom att du använder solskydd hjälper du huden att skydda sig mot nya fläckar och har du redan pigmentfläckar så skyddar du dom mot att bli mörkare genom att använda solskydd i ansiktet.

Yttorr hud -

Yttorr hy menas med att det översta lager i huden är fuktfattigt och det orsakas oftast av att det saknas fukt eller både fukt och olja i huden. Välj gärna ett solskydd i krämform.

Akne -

Vid finnar/akne är det att rekommendera att ha ett solskydd som enkelt sjunker in i huden. Välj gärna ett solskydd i lätt lotion, mousse eller spray som snabbt absorberas av huden.

Läs mer

Varför ska man ha solskydd?

Spf ser till att antingen reflektera bort (fysikaliskt) eller blockera (kemiskt) solens skadliga strålar. SPF skyddar i första hand mot UVB-strålar - vilket är den främsta boven bakom solbränna. Vid högre styrka på solskyddsfaktorn, så skyddar produkten desto mer mot UVA-strålar. De produkter med högt skydd mot dessa strålar har en märkning med en UVA-symbol. UVA-strålarna tränger djupast ner i huden och gör mest skada på huden. Dessa strålar visar sig inte som en rodnad, utan dess verkan märks inte av direkt. Det gör huden oelastisk och ger en snabbare åldringsprocess.

Vilka olika sorters solfilter finns det?

Det finns kemiskt och fysikaliskt solfilter. Dessa har samma effekt men lite olika sätt att oskadliggöra solstrålarna från vår hud. Det finns även solprodukter som har en kombination av dessa.

Vad är ett fysikaliskt solfilter?

Fysikaliska solskydd innehåller ingredienser som har reflekterande egenskaper, mineralämnena titandioxid och zinkoxid. Därav kallas denna sort av solskydd även för “mineralfilter”. Dessa partiklar lägger sig som en skyddande hinna, och tvingar strålarna att “studsa” bort från huden. De fungerar ungefär som en spegel!

Vad är ett kemiskt solfilter?

Ett solskydd som består av kemiskt filter innehåller ingredienser som skapar en kemisk reaktion i hudens översta lager. Denna kemiska reaktion absorberar strålarna, och oskadliggör dessa. Det blir till överskottsenergi som lämnar huden som värme. Ingredienser som har den effekten är exempelvis Dioxybenzone, Aminobenzoic Acid och Avobenzone .

Hur länge är hållbarheten på solkräm?

En öppnad solprodukt håller en säsong. Du bör inte använda samma solskydd år efter år om den inte tar slut, utan köp en ny för varje sommar. I ansiktet har du med fördel alltid solskydd.

Vad händer om man använder gammal solkräm?

Produkten kan skära sig och bete sig märkligt. Detta gör även att produkten inte skyddar optimalt. Du bör aldrig använda en gammal solprodukt.

Läs mer

Generella Tips

En SPF 30 blockerar ca 97 % av solen strålar och en SPF 50 blockerar ca 98% av solen strålar och eftersom att vi är benägna att vara dåliga på att smörja in oss med tillräckligt mycket solskydd så rekommenderar vi att du alltid väljer den med högst skydd i. Genom att du använder solskydd till ansiktet så skyddar du inte bara huden mot farliga solstrålar som kan orsaka cancer, du hjälper också till att reducera rynkor samt pigmentfläckar i ansiktet. Det är såklart även viktigt att använda solskydd för kroppen .
En vuxen person bör använda ca 1 dl med kräm för hela kroppen. Till ansiktet använder du en halv tesked med solskyddsfaktor. Smörj in dig flera gånger om dagen, speciellt om du har badat eller svettats mycket. Glöm inte att även smörja in fötter, läppar, öron och händer.
Ett solskydd är en färskvara, det vill säga att du behöver köpa nytt till varje säsong om du har kvar från förra säsongen. Det är också viktigt att komma ihåg att du ska förvara solkräm mörkt och svalt.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick. Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten orginalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla