• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Sol

Många har blivit mer och mer medvetna om att det är viktigt att skydda oss mot solen. Att vara ute under soliga dagar är en självklarhet och viktigt för vårt välmående - men se till att kunna göra det utan att bränna huden. Undvik solskador och för tidigt åldrande genom att ha solskydd i minst SPF 50 och återapplicera flera gånger under dagen. Här har vi samlat solskydd avsedd för kroppen, många utav dessa fungerar även att använda för hela familjen!

Hur Väljer Jag?
Varianter
FAQ
Att Tänka På

Välj ett solskydd efter tycke och smak. Det finns idag en uppsjö med olika varianter på textur - allt för att passa alla önskemål och hudtyper. Välj med fördel en produkt med hög SPF för att säkerställa hög täckning och fullgott skydd. Att återapplicera produkt efter exempelvis bad eller svettig utomhusaktivitet är viktigt. Att ha en kräm som första skydd och att därefter återapplicera produkt med spray är ett alternativ som passar många.
Att smörja kroppen trots att det är molnigt ute är en sak många glömmer - men molnen släpper igenom ca hälften av solstrålarnas energi vilket kan ge skadliga effekter på huden.

Läs mer

Kräm -

En lotion som kan finnas i mer eller mindre rik textur. Perfekt för en torr hud eller dig som föredrar att smörja in solskyddet. Har ofta en fuktgivande effekt på huden.

Spray -

Smidig applicering och enkel att använda flera gånger under dagen för att förbättra skyddet. Här är det viktigt att använda rikligt med produkt för att säkerställa ett fullgott skydd på hela kroppen. Perfekt att använda där det kan vara svårt att nå själv exempelvis på ryggen.

Mousse -

Mousse är som det låter, en mjuk skum/mousse som smälter på huden och har en lätt konsistens.

Olja -

Solskydd i oljeform. Bra för en torr hud eller dig som önskar lite extra lyster på kroppen. Sjunker in och ger huden näring.

Barn -

Våra barns hud är väldigt känsliga för solen och därför är det väldigt viktigt att de skyddas från solen. Det absolut bästa solskyddet för barn är heltäckande kläder men det finns delar av kroppen som inte kan skyddas med kläder och då är det viktigt att smörja in med solkräm som är vattenresistent och att man har rätt solkräm anpassad efter barnets ålder.

After Sun -

After Sun är en produkt som är avsedd för att återfukta huden och svalka den efter en dag ute i solen. Dessa innehåller ofta Aloe Vera och bidrar till att lugna och återfukta huden.

Läs mer

VARFÖR SKA MAN HA SOLSKYDD?

Spf ser till att antingen reflektera bort (fysikaliskt) eller blockera (kemiskt) solens skadliga strålar. SPF skyddar i första hand mot UVB-strålar - vilket är den främsta boven bakom solbränna. Vid högre styrka på solskyddsfaktorn, så skyddar produkten desto mer mot UVA-strålar. De produkter med högt skydd mot dessa strålar har en märkning med en UVA-symbol. UVA-strålarna tränger djupast ner i huden och gör mest skada på huden. Dessa strålar visar sig inte som en rodnad, utan dess verkan märks inte av direkt. Det gör huden oelastisk och ger en snabbare åldringsprocess.

VILKA OLIKA SORTERS SOLFILTER FINNS DET?

Det finns kemiskt och fysikaliskt solfilter. Dessa har samma effekt men lite olika sätt att oskadliggöra solstrålarna från vår hud. Det finns även solprodukter som har en kombination av dessa.

VAD ÄR ETT FYSIKALISKT SOLFILTER?

Fysikaliska solskydd innehåller ingredienser som har reflekterande egenskaper, mineralämnena titandioxid och zinkoxid. Därav kallas denna sort av solskydd även för “mineralfilter”. Dessa partiklar lägger sig som en skyddande hinna, och tvingar strålarna att “studsa” bort från huden. De fungerar ungefär som en spegel!

VAD ÄR ETT KEMISKT SOLFILTER?

Ett solskydd som består av kemiskt filter innehåller ingredienser som skapar en kemisk reaktion i hudens översta lager. Denna kemiska reaktion absorberar strålarna, och oskadliggör dessa. Det blir till överskottsenergi som lämnar huden som värme. Ingredienser som har den effekten är exempelvis Dioxybenzone, Aminobenzoic Acid och Avobenzone .

HUR LÄNGE ÄR HÅLLBARHETEN PÅ SOLKRÄM?

En öppnad solprodukt håller en säsong. Du bör inte använda samma solskydd år efter år om den inte tar slut, utan köp en ny för varje sommar. I ansiktet har du med fördel alltid solskydd.

VAD HÄNDER OM MAN ANVÄNDER GAMMAL SOLKRÄM?

Produkten kan skära sig och bete sig märkligt. Detta gör även att produkten inte skyddar optimalt. Du bör aldrig använda en gammal solprodukt.

Läs mer

Generella Tips

Det viktigaste att tänka på är att använda rikligt med solkräm. Ofta behövs det mer än vad man tror. Fyll även på regelbundet under dagen. Vid användning av solskydd hjälper det till att skydda mot solskador eller solbränna, skyddar mot att pigmentfläckar, hudcancer och andra hudskador.
Solen är som starkast mitt på dagen så undvik med fördel att vistas i solen just då. Använd gärna en keps eller solhatt för att undvika att bränna dig i hårbotten.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley/Collector Bank och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla