• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Peeling

Huden på hela kroppen förnyar sig hela tiden och därför är det viktigt att exfoliera och peela huden regelbundet. Din hud i ansiktet är inget undantag från denna process, men den är mer känslig än huden på resten av kroppen. Därför är det viktigt att använda en peeling eller scrub för ansiktet. Syftet med att använda peeling är att skrubba bort gamla döda hudceller från hudytan vilket förbättrar hudens struktur och ger glow. Genom att stimulera huden med peeling hjälper man huden att få fram nya celler fortare än vad den hade gjort av sig själv- Det finns peeling med syra, peeling med korn, peeling för känsig hud och peeling för pigmentfläckar, och som med andra hudvårdsprodukter, är det viktigt att ta del av din specifika hudtyp och hudtillstånd och hitta en peeling som är rätt för dig.

Det är bra att peela huden ungefär en gång i veckan för att ta bort döda hudceller och ge huden fint glow.

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka på

Det är viktigt att du väljer en peeling som passar din hud och hudtillstånd. Resultaten för en exfoliering är generellt densamma, men vilken sort som passar för dig är såklart individuell beroende på din huds tillstånd. Har du en känslig hud bör du ej välja en peeling som innehåller korn, utan där kan du med fördel kika efter en peeling med enzymer eller milda syror. Önskar du en mer kraftfull Peel eller önska jobba mer anti-age kan du med fördel kika på syror. Upplever du ingen känslighet i huden utan enbart önskar få bort döda hudceller kan du generellt välja vilken sort som du vill och önskar. Använd en exfolierande produkt minst 1 gång i veckan, mer ofta beroende på vad just din produkt rekommenderar. Detta ser till att nästkommande ingredienser och övriga rutin har fullgod effekt och kommer ner på djupet.

Enzympeeling

En variant av peeling som jobbar med enzymer - ofta extrakt från papaya eller ananas. Dessa jobbar ytligt på huden och "äter upp" döda hudceller skonsamt. Huden efterlämnas utan irritation och med en härlig lyster. Passar dig med känslighet i huden eller önskar en mild peeling utan syror under sommaren.

Syrapeeling

En variant av peeling som innehåller syror i olika former. Syror finns i en mängd olika varianter, går olika djupt ner i huden samt har olika styrkor. Detta är beroende på vad du har för hudtyp, hudtillstånd samt vad du önskar jobba på. Generellt är dessa peelings mer aktiva och du bör ej vara allt för känslig i huden.

Kornpeeling

En peeling-variant där huden exfolieras med hjälp av korn av olika dess slag. Huden poleras med hjälp av dessa korn och mekaniskt tar bort döda hudceller. Värt att tänka på att kroppsskrubbar är allt för kraftiga för den känsliga huden i ansiktet! Välj alltid en kornpeeling som är utformad för ansiktet. Dessa polerar huden milt och kan ha olika grad av exfoliering beroende på om de innehåller även syror eller är en skrubb utan tillsatta exfolierande ingredienser.

Läs mer

Torr Hud -

Torr hy är oftast fnasig på ytan och för att få bort det är det fördelaktigt att ha en peeling i din rutin. Det viktiga är att bli av med det döda hudcellerna som kan ge en torr och glåmig känsla. Här kan du använda dig av en peeling som innehåller fuktgivande syror så som PHA eller AHA. Är du känslig i huden kan enzympeeling vara något för dig.

Normal Hud -

Är en hudtyp som är varken torr eller fet utan är i god balans. Har du normal hy kan du oftast använda vilken peeling som helst utan att du får negativa effekter. Här är det viktigt att du hittar en exfoliering som passar din önskemål.

Blandad Hud -

Även kallad kombinerad hud, vilket innebär att din hud är både lite torr och lite fetare i olika partier av ansiktet. Detta är en av de vanligaste hudtyperna. Känner du igen dig i detta kan du ha olika peeling för det olika områden du har i ansiktet. Exempelvis kan du ha en syra med BHA för att minska tilltäppta porer i T-zonen medan du har en enzympeeling på dina kinder som kanske är känsliga och lite torrare.

Fet Hud -

Om du har fet hy är det viktigt att använda peeling för att öppna upp tilltäppta porer och förebygga pormaskar eller tilltäpptheter. Har du fet hy kan du oftast ha en peeling som är lite starkare - en mekanisk peeling eller syror. Kika gärna efter syror som innehåller BHA-syror vilket är en fettlöslig syra som är extra bra för att lösa upp talg.

Läs mer

Känslig hud -

Det är viktigt att du inte använder en allt för kraftig exfoliering om du upplever din hud som känslig. Det är lätt hänt att exfoliera allt för mycket eller allt för kraftfullt och på så sätt rubba din hudbarriär - speciellt hos en känslig hud eller redan nedsatt hud. Har du Rosacea, eksem eller inflammerad akne rekommenderar vi dig att kontakta din lokala hudterapeut eller oss för konsultation. Generellt vid känslig hud kan du ha en peeling som innehåller milda PHA-syror som är mindre irriterande eller en enzympeeling.

Pigmenteringar/Melasma -

Även kallat pigmentfläckar. Här kan du använda dig av en peeling med syror som innehåller AHA och BHA-syror. AHA-syrorna går ner djupare och har en cellförnyande effekt vilket bidrar till en reducering av pigmentfläckarna. Här är det viktigt att alltid använda solskydd för att minska risken för att pigmenteringen förvärras!

Yttorr hud -

Om du har yttorr hud är det bra att peela ansiktet så att man hjälper huden att avlägsna fnasigheten. Var försiktigt så att du inte gör det för ofta och istället irriterar huden. Fokusera gärna på att återfukta huden ordentligt efteråt med en fuktmask eller återfuktande serum.

Akne/Finnar

- Har du en hud som är benägen att få akne/finnar så kan AHA och BHA-syra vara passande för dig. Har du blommande akne är det viktigt att du är försiktig eftersom att du vill undvika att göra huden mer irriterad. Undvik i allra största mån att använda mekaniska peelingar och att skrubba ansiktet kraftfullt. Vid inflammationer är huden generellt nedsatt i sin hudbarriär och här bör du i största mån vara varsam med huden. Tänk på att undvika att exfoliera och använda syror om du har något sår eller liknande på huden.

Läs mer

Vad är en peeling?

Peeling är en produkt som hjälper till att exfoliera huden, ta bort översta döda hudlagret med hudceller.

Varför ska man peela huden?

Huden förnyas ständigt med nya friska hudceller längst ner under översta hudlagret. De yttersta cellerna är döda och avsätta naturligt med tiden. Ibland kan denna procedur vara för långsam eller rubbad och orsaka att huden får som ett torrt och stramt lager. Huden kan också se glåmig och trött ut. Då kan en peeling användas för att ta bort dessa döda hudlager och låta fräsch hud synas.

Vilka varianter av peeling finns det?

Det finns en mängd olika typer an exfolieringar. Det finns skrubbar, dvs med korn av olika dess slag. Det finns även peelingar som använder sig av enzymer som milt löser upp bindningar mellan hudcellerna. Även syror har den effekten men kan gå djupare ner i huden och har andra bra effekter som exempelvis binda fukt. Kika gärna under fliken "varianter" för lite mer information.

Vilken peeling passar en känslig hud?

Vid känslighet i huden är det viktigt att inte välja en allt för kraftfull eller rivig peeling. En enzympeeling har en mild exfolierande verkan och passar bra för att försiktigt avlägsna döda hudceller. Likaså milda syror så som PHA har en fuktgivande och lätt peelande effekt.

Vilken peeling passar för en aknehud?

Vid inflammerad akne är det viktigt att undvika kornpeeling. Det kan irritera huden mer än nödvändigt och påverka hudbarriären negativt. Välj hellre en peeling som är varsam, alternativt innehåller syror som inte mekaniskt skrubbar huden.

Kan man använda samma skrubb på kroppen som ansiktet?

Huden är olika på ansikte och kropp. På kroppen kan du använda starkare peeling med rivigare korn, eller högre koncentration av syra om så önskas. De peelande produkter som är avsedd för kroppen, ska inte användas i ansiktet. Det blir alldeles för kraftfullt och irriterande!

Hur ofta ska man peela ansiktet?

Det är lite olika beroende på produkt. En generell rekommendation är att peela 1-2 gånger i veckan för en traditionell peeling. Kolla användningsinstruktioner på den peeling du är intresserad av.

Läs mer

Generella Tips

Tänk på att inte peela huden i ansiktet för ofta eftersom att huden i ansiktet är känsligare än kroppen. Det är viktigt att man låter huden vila några dagar innan men använder peeling igen. Allt för kraftig exfoliering och överanvändning av syror kan ha en negativ effekt på huden. Det är extra viktigt att göra sina resterande steg i sin hudvårdsrutin efter man använt peeling. Kom ihåg att peeling och skrubb inte är samma sak. Skrubb har ofta större korn och är bättre för resten av kroppen medan peeling har finare korn, är mildare och ska vara avsedd ansiktet. Använd inte produkter avsedda för kroppen till ditt ansikte. Alla kan använda peeling men det är viktigt att inte använda det om du har öppna sår eller blivit solbränd.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten orginalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla