• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Ansiktsmask

Ansiktsmask är en produkt som du kan addera för att förstärka hudvårdsrutinen. Lägg till en ansiktsmask 1-2 gånger i veckan för att boosta huden. Ansiktsmaskernas effekt kan vara allt från exfolierande till återfuktande, utjämnande eller djuprengörande. En ansiktsmask kan läggas till för att jobba på specifika hudvårdsproblem i huden eller för att ge dig en stund välbehövd avkoppling. Använd med fördel en peeling innan för att ge optimal effekt till huden. Det finns ett urval med olika varianter av ansiktsmasker, allt för att passa dig och din huds behov. 

Hur Väljer Jag?
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka på

Det finns väldigt många ansiktsmasker att välja mellan och det som är så bra är att det är en dunderkur för huden oavsett om du behöver lugna den eller bara tillföra Fukt. Oavsett vilket behov du har så är det alltid viktigt och rengöra huden först.

Vet du vad du har för hudtyp?

För att kunna välja rätt ansiktsmask så är det enklare om man vet vilken hudtyp man har. Börja med att tvätta huden med rengöring två gånger och låt huden torka. Använd inga produkter efter det! Känn efter hur huden känns. Stramar den eller känns det bara rent och skönt? Vänta några timmar, gärna tre till fyra och känn efter under tiden. Känns den annorlunda nu? Ser huden glansig ut? Ta en bit papper och tryck mot huden, blir pappret fläckigt så har du fet hy. Det kan också vara så att du har en blandhy med feta partier, tryck pappret mot olika delar av ansiktet och kolla samma sak (tex kinder, haka, panna). Om huden ser glansig ut men pappret förblir rent har du torr hud.
Torr hud kan uppfattas som glansig just för att huden stramar och spänns ut. Huden känns lite stel och stramar när huden torkar efter rengöring. Om pappret blir knappt synbart fläckigt har du normal hud.
Beroende på vad för hudtyp du har bör du använda olika sorter ansiktsmasker. Om du har en fet hud bör du använda dig av lermasker för att på så sätt få bort överlödiga feta fläckar. Har du en torr hud, prova då att använda en "krämigare" och "fuktigare" mask. Har du känslig hud, använd en lätt gel mask.

Läs mer

Rengörande Ansiktsmask mot finnar och pormaskar

En rengörande mask är perfekt för en fetare hud som är i behov av en djuprengöring som löser upp fett och smuts och drar till sig döda hudceller. Viktigt att exfoliera huden regelbundet för att få bukt med Finnar & Pormaskar. Vi rekommenderar att man peelar huden innan man lägger masken.

Återfuktande Ansiktsmask mot Rynkor

En återfuktande mask är verkligen för alla då och då men är särskilt bra för den som är torr i huden. En återfuktande ansiktsmask innehåller ofta hyaluronsyra som tillför fukt, reducerar linjer och gör att huden fräschas upp. Vi rekommenderar att man använder en återfuktande mask 1-2 gånger i veckan. Har du svårt att hitta tid för att lägga en mask? Testa en mask som du kan sova med.

Lugnande Ansiktsmask för en irriterad hud

När huden blir irriterad och röd med rosacealiknande tillstånd kan effekten bli mycket djupare än bara rodnad eller sveda. Irritation minskar hudens förmåga att läka, bryter ner stöd ämnen som kollagen och elastin, och försvagar hudens yttre skyddande skikt (dess barriär) bara för att nämna några effekter. Då kan det vara bra att ha en mask som har en lugnande effekt.

Läs mer

Är Multimask för något mig?

Enbart en mask är inte tillräckligt för alla och då kan multimask vara det perfekta kompromissen. Här anpassar man hudens behov och lägger masken där den behövs mest. - Pormaskar på Näsan - Torr på kinderna - Eller upplever du en ojämnhet i hudtonen? Genom att lägga flera masker på samma tid så spar man inte bara tid utan du får också full effekt av maskerna. Det är optimalt för en blandhud att blanda en mer talgreglerande mask på T-zonen medan mer fuktgivande mask på resterande ansikte. Du kan även lägga olika masker på olika delar av ansiktet för olika problemområden eller önskemål - exempelvis pigmenteringar/torrhet eller lyster och spänst.

Kan man sova med ansiktsmask?

Det finns ansiktsmasker som sjunker in lätt i huden och som med fördel kan användas som nattkräm/ansktsmask för natten någon kväll i veckan. Dessa är ofta fuktgivande eller närande, och inte allt för aktiva eftersom de ska ligga på i flera timmar.

Vilken ansiktsmask passar en fet hud?

En fuktmask behöver alla hudtyper, även en fet hud. Om du önskar en mer behandlande mask på talget, kika gärna efter en lermask som har en hämmande verkan på talg och pormaskar.

Vad är en sheetmask?

Sheetmask är en sorts ansiktsmask som inte är traditionell kräm/lerbas - utan är ett ark som läggs på huden. Detta ark är ofta dränkt i serum och aktiva ingredienser som går ner i huden. När verkningstiden är slut, dras sheetmasken av och nästkommande produkter läggs på. Du behöver alltså inte skölja av huden efteråt.

Kan man använda ansiktsmask som gravid och/eller ammande?

Det finns ansiktsmasker som absolut fungerar vid graviditet och amning. Huden kan vid dessa tillstånd vara i lite obalans, och du väljer med fördel ingen aktiv ansiktsmask. Kika istället gärna efter återfuktande och lugnande ansiktsmasker.

Kan man blanda olika masker?

Det fungerar jättebra att ha olika ansiktsmasker till olika delar av ansiktet. En blandhud kan exempelvis vara fetare i T-zonen och torrare ut på kinderna - där kan det vara optimalt att ha en talgreglerande mask på nästa, haka och panna, och en näringsrik och fuktgivande mask på kinderna.

Finns det ansiktsmasker för känslig hud?

En känslig hud är det viktigt att vara varsam med. Det finns ansiktsmasker som har en lugnande, svalkande och rodnadsdämpande effekt på huden. Kika gärna efter ansiktsmasker som är i gel, då dessa ofta har en svalkande effekt.

Läs mer

Generella tips

Hur ofta ska man använda ansiktsmask? Detta är ju såklart individuellt men en ansiktsmask en gång i veckan, regelbundet gör du för att få det bästa resultatet. En fuktighetsmask kan du dock lägga hur ofta som helst.
Gör du ansiktsmask för ofta riskerar du att torka ut huden och även göra huden känsligare. Känn efter vad som passar dig bäst.

Invänjning av Hudvårdsprodukter

Tänk på att vänja in huden om du byter hudvårdsmärke och att inte börja med samtliga produkter direkt. Det tar ca 2-8 veckor för din hud att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och innan du ser en tydlig förbättring. Ibland kan man uppleva att det blir en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar. Detta är helt normalt. Oftast sker detta om du bytt till produkter som är mer aktiva än de du använt tidigare. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.

Auktoriserad Återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Frakt

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra Betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla