• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Esse Skincare

Esse Skincare är ett rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Deras filosofi är att arbeta med huden och uppnå långsiktiga resultat genom hudvård från den senaste forskningen inom probiotika och prebiotika. Merparten av råvarorna de använder sig av är ekologiska och kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser ger ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta resultat i åldringsprocessen, akne och obalanser i huden. 

Serier
Historia
Probiotika
FAQ
Att tänka på

Esse Skincare har en uppsättning av kraftfulla produkter som ska skydda, ge näring och återfukta på djupet. I serien finns produkter så som serum, olja och krämer till rengöring, peeling och ansiktsmasker. Esse Skincare tror inte på metoden att skada huden för att se resultat utan tror på att arbeta med huden och genom det förhindra åldrandet.

Esse Sensitive

- Vid reaktiv och känslig hud är det här en serie som passar perfekt. Med hjälp av det ekologiska och probiotiska aktiva ingredienser hjälper produkterna att lugna en känslig hud. Mikrober jobbar för att stärka hudens barriär och lindra inflammatoriska tillstånd.

Esse Core

- Ekologisk hudvårdsserie med probiotika som skyddar, ger näring och stärker huden.

Esse Omega

- De här produkterna är fulla med aktiva ämnen som innehåller omega-3. Ger huden är återfuktad känsla med fin lyster.

Esse Plus

- De här produkterna har höga doser av probiotiska aktiva ingredienser som stärker din huds mikrobiom för ett maximalt resultat mot åldrande.

Läs mer

Esse Skincare är att Sydafrikanskt hudvårdsmärke som beskriver sig själva som ‘framtidens hudvård’. De har skapat produkter av ekologiska ingredienser och vill att man inte ska behöva välja mellan säkerhet och etik när det kommer till hudvård. Sedan start har Esse Skincare hållt sig till sina grundläggande värderingar vilket är - ekologiskt certifierat, stödjer rättvis handel och att vara en hudvårdsserie som är veganskt och cruelty free. Det betydet att dom aldrig testar sina produkter på djur eller använder ingredienser som har testats på djur.
Esse Skincare är ekologiskt certifierade av Ecocert, vegan-märkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.
Esse Skincare har som mål att vara koldioxidneutrala och det menas att de varje år vill minimera utsläpp av koldioxid och analyserar hela tiden deras energikonsumtion för att förbättras. Esse jobbar hela tiden för att minska plastavfallet och därför är nästan alla produkter i glasflaska och de få produkter som har plastförpackning är gjorda i första generationens plast. Det menas med att de är helt återvinningsbara. Alla produkter är packade i förpackningar som är återvinningsbara och nedbrytbara i enlighet med Ecocerts krav.

Grundaren Trevor Steyn studerade ekologisk kemi och tog magisterexamen i kemi 1996. Efter att han genom sin mentor upptäckte potentialen i den afrikanska floran grundade han företaget Esse Skincare 2002. På latin betyder Esse ‘att vara’.
Något som utmärker Esse Skincare är att det är världens första hudvårdsmärke som använder levande probiotika i deras produkter. Huden är vårt största organ och på huden existerar biljontals mikroorganismer som vi är beroenden av i vår hud för att den ska må bra. En välmående och hälsosam hud kräver en balanserad miljö så att de goda mikroberna kan konkurrera ut de dåliga som negativt påskyndar hudens åldringsprocess och orsakar inflammationer eller sjukdomar.

Läs mer

Varför Probiotika i hudvård?

Jo, för att probiotika är goda bakterier som jobbar aktivt med att förändra fördelningen av mikrober i och på huden. Alla produkter från Esse Skincare innehåller levande probiotiska mikrober som skyddar huden och dämpar effekten av inflammationrelaterat åldrande. Probiotika är ett vanligt kosttillskott som används för att tarmfloran ska vara hälsosam och det har samma positiva effekt fast för din hud. Probiotikans uppgift är att återställa balansen i huden och hålla dåliga bakterier borta. Prebiotika är näring som "matar" de goda bakterierna och hjälper till att förbättra hudens naturliga balans, vilket skapar en frisk och smidig hud.
Alla produkter i deras hudvårdsserie innehåller probiotika och är anpassade efter olika hudtyper och deras behov. Alla produkter är utvecklade från utvalda afrikanska växter som baobab, kalaharimelon, kigelia och marula och verkar för att skapa balans i huden. Det bästa med mikroberna är att det stärker hudens immunsystem - huden blir lugnare och mer hälsosam. Det här hjälper huden så att den åldras långsammare och genom det ser huden mer välmående och friskare ut.
Prebiotika är mat för hudens goda mikrober och levande probiotika är goda bakterier som jobbar för att förbättra hudens mikrobiom. Probiotika i hudvård passar extra bra för dig som har stressad hud, problem med obalans, återkommande akne, utslag och känslighet. Probiotika passar för för alla hudtyper.
Mikrofloran hjälper cellförnyelsen som ständigt sker i huden, reglerar PH-värdet och blockerar farliga bakterier. Det som händer när man har en bra mikroflora är att det bildas ett skydd på huden som skyddar mot onda bakterier som kan orsaka eksem eller akne.

Läs mer

Vad är Probiotika?

Goda levande & nyttiga bakterier som är bra för huden.

Vad är probiotikans uppgift?

De goda bakterierna bildar ett skydd på hudytan och genom det håller huden en god fuktbalans och håller dåliga bakterier borta som annars kan orsaka inflammation eller obalanser.

Är Esse Skincare ekologisk hudvård?

Alla produkter innehåller ekologiska ingredienser enligt Ecocert. Ecocert hjälper till att säkerställa att deras produkter är ekologiska.

Skillnaden mellan prebiotika och probiotika?

Prebiotika är näringen till hudens goda mikrober och man skulle kunna säga att prebiotikan matar probiotika så att den håller sig frisk, motståndskraftig och ökar i antal.

Varför probiotika i din hudvård?

För att hudens mikrobiom hålls i balans och skapar ett skydd mot dåliga bakterier som kan orsaka hudproblem så som akne eller eksem. De hjälper inte bara huden att hålla dåliga bakterier borta utan behåller fukt och minimerar torrhet på din hud.

Vad är mikrobiom?

Det är väldigt små organismer som finns i huden och som man inte kan se med blotta ögat.

Passar hudvård med probiotika alla?

Ja, och extra bra till dig med känslig hud, eksem eller torr då det är en väldigt snäll hudvårdsserie.

Vart kommer Esse Skincare från?

Esse Skincare kommer från Sydafrika och alla produkter har dom grund från afrikanska växter som växer fritt på landsbygden i Afrika.

Är Esse Skincare veganskt?

Ja, alla produkter är Vegan-märkta.

Testas Esses produkter på djur?

Nej, dom testar ingenting på djur. Det är en av deras riktlinjer att vara fria från att testa på djur eller använda ämnen som har testats på djur.

Vad är Esses filosofi?

Att jobba och uppnå långsiktiga resultat på huden istället för att påskynda processen med förtidigt åldrande.

Kommer alla deras ingredienser från växtriket?

Ja, merparten av ingredienserna är från växter vilt växande i Afrika.

Finns det solskydd?

Ja, det gör det. Ett solskydd i SPF 30. Likaså innehåller Esses Foundation SPF 30.

Läs mer

Invänjning av Esse Skincare

Tänk på att vänja in huden om du byter hudvårdsmärke och att inte börja med samtliga produkter direkt. Det tar ca 2-8 veckor för din hud att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och innan du ser en tydlig förbättring. Ibland kan man uppleva att det blir en försämring av huden i format av torrhet, orenheter och finnar. Detta är helt normalt. Oftast sker detta om du bytt till produkter som är mer aktiva än de du använt tidigare. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.

Auktoriserade återförsäljare av Esse Skincare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkaren och håller högsta standard.

Frakt av dina Esse Skincare produkter

Vi har alltid Fri Frakt med Postnord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmaste Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen.

Leveranstid av dina Esse Skincare produkter

Dina produkter från Esse Skincare packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & returer av Esse Skincare

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För byte & retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected]. Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley/Collector Bank och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish- Faktura - Konto/delbetalning - Kortbetalning - direktbetalning. Har du frågor om din betalning kontaktar du Collector Bank på [email protected]

Rådgivning innan köp av Esse Skincare

Är du osäker på valet av din produkter från Esse Skincare eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Produkt Makeup + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -

Rengöring

Peeling

Ansiktsvatten / Ansiktsspray

Serum / Booster

24h / Dagcreme / Nattcreme

Ögon

Sol

Mask

Läppar

Kropp

Kit

Foundation/Bas

X

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla