• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Nattcreme

Nattkräm, eller nattcreme som det också kallas - är en viktig del av din rutin till kvällen. Majoriteten av krämer kan användas både på dag och natt, men vissa krämer är specifikt till natten. Under natten behöver huden återhämta sig och här hjälper nattkrämen till genom att ge rikligt med näring och fukt. En traditionell Nattkräm är ofta fylligare i konsistensen än vad dagkräm är samt kan ha mer aktiva ingredienser. Under natten kan huden tillgodose sig ingredienser på ett annat sätt än på dagen då huden är som mest mottaglig nattetid.

Hur Väljer Jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Välj en nattcreme som innehåller det som just din hud behöver jobba med under natten. En nattcreme har som huvudsyfte att bädda in huden och låsa in fukten i huden under natten. Här kan du med fördel inkludera ett serum i din rutin för att jobba än mer effektivt med dina önskade resultat. Tänk att gärna välja en kräm som är lite rikare än din dagkräm för att få in lite extra näring till huden.

Läs mer

Torr Hud -

Är ofta en hud som saknar fukt och olja, här blir det extra viktigt att ha en nattcreme som återfuktar på djupet och hjälper till att återskapa den återfuktande känslan. Här skulle du kunna ha en nattcreme som är fetare som hjälper till att hålla kvar fukten hela natten och även dagen efter.

Normal Hud -

Har du en normal hud är en återfuktande nattcreme bra att använda på natten. Välj med fördel en som är lite mer rik för att ge lite extra näring till huden.

Blandad Hud -

Vid blandad hud har du ofta olika partier med olika problemområden som fetare i T-zon och torrare på kinderna. Tänk på att även om du har en hud som är kombinerad så behöver den fukt.

Fet Hud -

Att du har en fet hud betyder att du har överproduktion av fett från talgkörtlarna. Detta kan i sin tur bidra till att huden lättare får finnar/akne eller lätt får pormaskar.

Läs mer

Känslig hud -

Här kan det vara bra att välja en nattkräm som utvecklad för känslig hy och som är lugnande som jobbar för att motverka inflammation och irritation.

Pigmenteringar/Melasma -

Det kallas även pigmentfläckar eller solfläckar och det kommer av att du blivit utsatt för mycket sol och huden skyddar sig genom att det blir mörka fläckar i ansiktet och dekolletage. Här är det viktigt att du använder solskydd på dagarna och att du har en återfuktande nattkräm.

Yttorr hud -

Det menas med att du är torr på ytan av huden och att du är fuktfattig i det yttersta hudlagret. Här är ett tips att du peelar huden regelbundet och att du har en fetare nattkräm som hjälper till att återskapa fuktbalansen i huden under natten.

Akne/Finnar -

Om du har akne/finnar kan det vara bra att ha en nattcreme som innehåller salicylsyra som jobbar antibakteriellt.

Läs mer

Varför ska man ha en nattkräm?

Krämens funktion är att bibehålla hudytan mjuk och följsam. En nattkräm är ofta lite mer närande eller aktiv för att fungera optimalt när huden är utan yttre påfrestningar. En närande nattkräm är bra för alla olika hudtyper - även en fet hudtyp kan vara i behov av näring för att fungera optimalt.

Är kräm och serum samma sak?

Serum har en mer djupgående effekt medan en kräm mer ligger på ytan och smörjer huden. Det finns krämer som har en mer aktiv verkan också, men serum är mer koncentrerade och kan jobba mer specifikt på problemområden. Man kan säga att de är olika produkter som jobbar i olika skikt i huden.

Kan man använda en nattkräm på dagen?

Det kan du egentligen göra om så önskas. En nattkräm är ofta lite mer näringsrik än en dagkräm, och innehåller ingen SPF. Det behövs alltså kompletteras med ovanpå nattkrämen för att du ska vara skyddad mot solskada. Kika gärna så att nattkrämen inte är för aktiv för dagligt bruk - vissa nattkrämer är gjorda att ha enbart för natten då de innehåller ingredienser som är ljuskänsliga.

Vilken kräm är bäst mot rynkor?

Det allra bästa skyddet mot rynkor stavas SPF! Annars är fukt en viktig faktor för att minska torrhetslinjer. Kika gärna efter peptider eller andra aktiva ingredienser som C-vitamin eller A-vitamin. Samverka gärna med dina serum och dagkräm.

Vad för nattkräm ska jag med fet hud använda?

Fokusera gärna på en kräm som ger mycket fukt men även lite näring. Just under natten kan du med fördel använda en kräm som annars kanske kan kännas lite för rik. Det kan bidra till att förbättra hudens barriärfunktion.

Vilken ansiktskräm passar en torr hy?

Kika med fördel efter en ansiktskräm som innehåller närande oljor eller sheasmör som bidrar till att hålla hudytan mjuk och följsam. Oljor hjälper till att bibehålla fukten inne i huden och bidrar till en mer följsam hud.

Vilken ansiktskräm passar en ungdom?

Dermalogica har en serie som är utformad för en ungdomshud - Clear Start. I övrigt bör man vara varsam med unga hudar och inte tillsätta för aktiva ingredienser. Konsultera gärna med en hudterapeut vid yngre hudar och var hellre för varsam för att inte stressa huden. Gör gärna vårt hudtest för att få guidning.

Läs mer

Generella Tips

På natten är huden som mest mottaglig för vård och produktionen av kollagen och cellförnyelsen ökar. Det är viktigt att du tar dig tid och väljer en nattkräm som är anpassad efter din huds behov och att den återfuktar huden efter att kyla, värme, vind och smink har påverkat under dagen.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla