• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

 Laser / IPL 

På vår klinik använder vi oss av Cutera XEO, som är en av de mest avancerade och mångsidiga lasern på marknaden. Vår IPL/laser har en inbyggd kylfunktion som gör att huden får minimal påfresting samt att det minskar smärta. Pulsen är dessutom väldigt snabb, så den smärta du eventuellt känner går över snabbt under behandlingen. 

Denna laser är multifunktionell och kan jobba på en mängd olika hudproblem:
- Synliga kärl
- Känslig hud och rosacea
- Solskador/Pigmenteringar 
- Ålderstecken
- Akne
- Oönskad behåring 
- Ärr

Skillnaden mellan IPL & LASER är själva ljuset. Laser består av ett enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera typer av ljus och jobbar på ett bredare område.

Laser kan på så vis användas med större precision och punktbehandling till exempel vid borttagning av ytliga kärl, oönskad hårväxt. 

Vi börjar alltid med en Konsultation innan själva behandlingen.

Utifrån dina önskemål väljer vi ett behandlingsprogram och går igenom vad man ska tänka på före och efter en behandling.

Boka kostnadsfri konsultation här 

 


HUDFÖRYNGRIG MED LASER

Med åren förlorar huden sin spänst, fasthet och lyster. Solexponering, hårt väder och rökning kan också orsaka att huden känns och ser äldre ut än vad den är. Med Laser Genesis kan vi kicka igång kollagenproduktionen och därmed skapa en kraftfull hudföryngring. Hudens egna förnyelseprocess stimuleras, även cellförnyelsen blir sämre mer åren. 
Har du varit nyfiken på laser men inte riktigt vågat prova är detta en bra start.

Laser Genesis är även en idealisk behandling för dig med acne, finnar, akneärr, rosacea, rodnad och nedsatt hudbarriär.


 

SETH AND SALLY´S SIGNATURBEHANDLING

Hudtyp: Alla Hudtyper
Passar: Dig med fina linjer/rynkor, rodnad, pigmenteringar
Förbättrar/Resultat: Hudton/hudtextur, minimerar fina linjer/rynkor, ger lyster
Rek. antal/kur: 4-6 stycken 
Går att göra som enstaka behandling för en uppfräschning eller som tillägg i en kemisk peel/ansiktsbehandling
Extra: Boostande hemmavårdskit från SkinCeuticals (värde 674:-)
Tid: 45 minuter
Pris: 
Ansikte: 1995:- (ord.pris 2495:-) 
Ansikte/Hals och Dekolletaget 3495:-
Tillägg händer: 1700:-
Lägg till Laser Genesis vid din ansiktsbehandling/kemisk peel: 595:- (ord.pris 995:-)
Vi erbjuder möjlighet att delbetala din behandling

 

 

 

LASER GENESIS 

Verkar i hudens djupare lager för att stimulera och förbättra hudens egna kollagen och elastin som gör att fina linjer och rynkor förbättras på sikt. Effekten av Laser Genesis är att hudtonen och hudtexturen blir jämnare och klarare, porerna stramas upp samt att talgproduktionen minskas. Pigmenteringar och solskador förbättras, hudstrukturen blir klarare och du får direkt en ökad lyster. Energin från lasern kan också dra ihop ytliga blodkärl, vilket hjälper till att bekämpa rodnad och rosacea. Kan även ge en förbättring på akne och ärrbildning.
Detta är den optimala behandlingen om du önskar jobba i förebyggande syfte eller önskar förändra och förbättra din nuvarande hudhälsa. Det är inte en lång återhämtningsprocess, du kan gå tillbaka till jobbet, vardagen etc. En behandling för dig som inte önskar en krävande återhämtning. 
Behandlingen är nästintill smärtfri, det du kommer känna är en värme i huden då lasern värmer upp huden till ca 40-43 grader för att stimulera hudens kollagen. 

 

 


LASER KÄRLBEHANDLING 

Ytliga kärl kan uppkomma av olika anledningar. Den största orsaken är genetisk men även faktorer som alkohol, hormoner, läkemedel samt sol och kyla kan orsaka ytliga kärl.
Lasern sänder energi ner i kärlet som gör att kärlet koagulerar för att sedan successivt dra ihop sig och försvinna.
Med Nd:Yag kan vi förbättra och ta bort olika slags blodkärl på både kropp och ansikte.  


 

ANSIKTE & BEN

Hudtyp: Alla Hudtyper
Passar: Dig med ytliga/djupa kärl i ansiktet & benen
Förbättrar/Resultat: Blodkärl, ytliga kärl, kärlbristning, spider veins (små röd-violetta till blå-lila utvidgade vener), telangiektasier (ådernät), cherry spots (körsbärsmärke)
Rek. antal/kur: 4-6 stycken
Tid: 30 min, 50 min
Pris: 30 min 1900, 45 min 2900:-
Borttagning enstaka kärl ansikte 800:-
Vi erbjuder möjlighet att delbetala din behandling

 

 

 

ND:YAG LASER

Med Nd:Yag Laser kan vi förbättrar och motverkar ytliga blodkärl. Vi kan behandla både ytliga och djupare kärl, mörkröda, blå till lilafärgade kärl. Mindre blodkärl avlägsnas omedelbart, större kärl kan det ta några veckor innan kroppens immunförsvar har brutit ned det större kärlet. Vissa kärl försvinner redan efter 1 behandling. Generellt krävs en kur. 
 


LASER HÅRBORTTAGNING 

Oönskad hårväxt drabbar många och kan uppkomma efter graviditet, medicinering eller sjukdom, även genetik har påverkan samt etnicitet.
Hårstrået kan vara grovt/mörkt och uppkomma på kinder, överläpp och haka. 
Vi kan även behandla mindre områden som nacke och armhåla. Hårstrået behöver vara mörkt då laserstrålen dras till pigment, därav kan vi tyvärr inte behandla ljusa/tunna strån.


 

ANSIKTE/KROPP 

Hudtyp: Alla Hudtyper
Passar: Dig med oönskad hårväxt på mindre områden, armhåla, överläpp, haka, nacke
Förbättrar/Resultat: Minskar behåring
Rek. antal/kur: 4-6 stycken 
Tid: 45 minuter
Pris: 
Överläpp 800:-
Haka: 1000:-
Överläpp/haka 1500:-
Vi erbjuder möjlighet att delbetala din behandling

 

 

 

ND:YAG LASER

Processen vid hårborttagning med Nd:YAG laser är att laserstrålen absorberar melaninet i hårsäcken som gör att den elimineras. I XEO kommer värmen över 70 grader som är en viktig del i processen för att hårsäcken ska inaktiveras då man förstör proteinet i hårsäckarna vilket förhindrar återväxt av hårstråt. Ca 70 % av hårväxten reducerats efter tre till fyra behandlingar och oftast efter sex behandlingar så har man behandlat bort 90-95 %. Alla behandlingsresultat är individuella, vilket betyder att alla får olika resultat. 
För att optimera behandlingarna ska behandling utföras mellan 4-8 veckors mellanrum för att följa hårstråets *växtfas.

*Växtfas: Håret har 3 olika växtfaser 
ANAGEN - VÄXTFAS
Under den anagena fasen växer hårstrået. Det är i denna fas vi vill behandla.
KATAGEN - ÖVERGÅNGSFAS
Efter anagena fasen hamnar hårstrået i den katagena fasen.
Denna fas innefattar processen då hårstrået börjar släppa från sin rot (s.k. övergång).
TELOGEN - VILOFAS
Efter den katagena fasen går håret över till en vilofas, den telogena fasen. Under vilofasen får hårstrået inte någon blodtillförsel och slutar växa, men sitter kvar i huden.
Ett nytt hårstrå börjar skapas i hårsäcken, under det befintliga.


IPL PIGMENTERING & HUDFÖRYNGRING 

IPL (Intensivt Pulserande Ljus) är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus kan behandla olika indikationer i huden. Ljuset orsakar en värme i huden som gör att kollagen produktionen stimuleras som i sin tur ger en föryngrande effekt, reducerar rodnad och tar bort ytliga blodkärl samt behandlar pigmentfläckar effektivt. Både diffusa och tydliga solskador kan vi behandla med Lime Light. Det unika med IPL är att vi kan jobba på flera olika indikationer under samma behandlingstillfälle.
Under behandlingen jobbar vi både på hudytan (epidermis) men även nere i dermis. 


 

Hudtyp: Alla Hudtyper - Hudtypskala 1-4
Osäker på vilken hudtypskala du är kolla HÄR.
Passar: Dig med pigmenteringar, solfläckar, rodnad, rosacea, ytliga kärl
Förbättrar/Resultat: Hudstruktur och textur, känslighet, pigmentering
Rek. antal/kur: 4-6 stycken 
Tid: 30 min, 45 min 
Pris: 30 min 1900:- 45 min 3200:-
Vi erbjuder möjlighet att delbetala din behandling

 

LIME LIGHT/IPL

Är en effektiv behandling mot olika hudtillstånd under en och samma behandling. Här kan vi förbättra pigmenteringar och solskador, ojämn hudton och rynkor. IPL har en positiv effekt på känslighet/Rosacea och ytliga kärl. Huden får även en förbättrad lyster och fukt. Behandlingen förebygger även Akne genom att minska inflammationen i huden. Vi kan välja mellan 3 olika program beroende på vad vi vill jobba på. Vi skräddarsyr utifrån hudtyp och önskan om resultat. Redan efter en behandling kan resultatet synas.

 


LASER- FAQ

Vad är skillnaden mellan Laser & IPL?
Skillnaden mellan IPL & LASER är själva ljuset. Laser består av ett enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera typer av ljus och jobbar på ett bredare område. Laser kan på så vis användas med större precision och punktbehandling, till exempel vid borttagning av ytliga kärl och oönskad hårväxt. 

Vad ska jag tänka på inför min IPL/Laser behandling?

Huden ska vara sitt ljusaste jag, undvik brun utan sol i 2-4 veckor samt aktiv solning. 3 dagar innan ska du undvika Glykolsyra, Salicylsyra samt Retinoider (A-vitamin). 1 vecka innan undvik vaxning, epilering, trådning eller liknande hårborttagning. Om du besväras av herpes eller munsås kan antiviral medicin krävas innan behandling  Undvik snus och rökning 4 h innan behandling eftersom nikotin förtränger blodkärlen, då blir kärlen svårbehandlade. 

Är det något speciellt jag ska tänka på vid IPL behandling för pigmenteringar?

Om du har behandlat pigmentering/solskador är det vanligt att huden där solfläckarna är blir mer framträdande och mörka. Det kan även se fläckigt/smutsigt ut på huden. På vissa partier kan det uppkomma små skorpor, dessa får inte pillas bort! Viktigt att hålla en god hygien under denna period. Badda huden ren med antibakteriellt medel, tex. Clinisoothe i några dagar efter behandling. Applicera solskydd dagligen samt återapplicera vid solexponering.

Vad ska jag tänka på efter min laserbehandling vid kärlborttagning?

Svullnad, rodnad och blåmärke kan uppstå. Stickande pirrande känsla kan upplevas några timmar efter behandlingstillfället. En myggbett känsla är vanligt och försvinner vanligtvis inom 1-2 dagar. Undvik tung fysisk aktivitet 3-5 dagar.  Bastu och bad bör undvikas 1-2 dagar. Använd med fördel stödstrumpor. 

Vad ska jag tänka på efter IPL/Laser behandling?

I minst 72H ska du undvika aktiv solning. Använd solskydd på området, minst SPF 50 för att skydda området. Efter din behandling ska du undvika att duscha/bada samt smink. Tänk även på att göra rent dina sminkborstar. Byt örngott och byt ansiktshandduk dagligen, badda huden torr för att inte orsaka onödig påfrestning. Undvik aktiv hudvård/produkter (retinol, glykolsyra, salicylsyra mm.)

Kan jag göra laser vid fillers/botox?

Ja, du behöver dock tänka på följande:
- Vänta 4 veckor på att utföra IPL / Laser efter Fillers
- Fillers 1 vecka efter IPL / Laser
- Vänta 2 veckor på att utföra IPL / Laser efter Botox
- Man kan göra Botox 1 dag efter IPL / Laser

Kontraindikation för Laser/IPL

Graviditet, pågående cancerbehandling, pågående Isotretinoinbehandling eller nyligen avslutad kur, pågående herpes utbrott. Viss medicinering. Vi utför alltid en grundlig konsultation innan behandlingstillfället, där du behöver berätta för laserterapeuten om eventuella mediciner och sjukdomar.

Hur går en behandling till?

Laser Genesis: I denna behandling appliceras ingen gele på huden. Du kommer känna en ökad värme under hela behandlingen och det är helt normalt, det kan även pirra och sticka till i huden. Generellt är Laser Genesis behandlingen faktiskt väldigt avkopplande och ger inget större obehag. 

Efter behandlingen kan du gå tillbaka till jobbet eller gå ut på stan, du har ingen irritation. Optimal lunchbehandling. 

Nd:Yag Laser Kärl: Gele appliceras på området, vi förkyler med munstycket innan och efter vi har behandlat med laser. Kylningen ger också en lindring till själva laserstrålen då den kan kännas som en snärt. Vissa liknar den som ett getingstick eller att du håller en gummisnodd mot huden och sen släpper. Smärtan går snabbt över då vi kyler! Efter behandling kan du känna en ökad irritation på området, det kan även svida/sticka. 

IPL/LimeLight: Gele appliceras i hela ansiktet. Här jobbar vi i sektioner i hela ansiktet. Vi börjar alltid vid ena örat och jobbar oss igenom hela ansiktet. Du kommer känna en snabb snärt i huden som snabbt går över. Huden får en direkt effekt genom att bli röd, vissa pigmenteringar svarar direkt och blir mörkare/svarta vilket är helt normalt. Efter en behandling appliceras lugnande mask/eftervård för att få ned eventuell svullnad och känslighet. 

Gör det ont att få en IPL/Laserbehandling?

Hur ont det gör är individuellt från person till person, men det är inte en behandling som inte känns på huden. Vissa upplever ett lätt obehag, medans vissa upplever det som en smärta som snabbt går över.

Hur ofta kan man gå på behandling?

Behandlingsintervall varierar beroende från person till person samt vad du önskar behandla. Dessa riktlinjer är generella.
Laser Genesis: Här rekommenderar vi en behandlingsintervall på 2-3 veckors mellanrum.
Nd:Yag laser kärl: 4-8 veckors mellanrum
Nd:Yag Laser hårborttagning:  Vid hårborttagning i ansiktet är intervallen 4-6 veckors mellanrum. På kroppen 8-10 veckors mellanrum.

Är SethAndSally laserklinik anslutna till SHR?
Ja.

Är hårborttagning med Laser Permanent?
Nej, men näst intill. Har man gjort hårborttagning med laser kan man behöva underhålla resultatet, och kanske gå en gång per år. Det beror helt och hållet på din hårväxt och genetik!

Hur många behandlingar måste man göra för att få bort hår?
Det behövs i genomsnitt 4-10 behandlingar för att få bort allt hår i ett område.

Är Laser farligt?
Nej, inte om du går till en utbildad och erfaren utövare. Hos oss har alla behandlare gått en grundlig kurs och utfört många behandlingar. Alla våra hudterapeuter är auktoriserade i SHR- Svenska Hudterapeuters Riksförbund.

Kan jag göra Laser om jag är gravid?
Nej, vi utför inte laser om du är gravid.

Kan man göra laser om man har mens?
Ja, du kan göra laser om du har mens.

Kan man göra laser om man har pacemaker?
Nej, en pacemaker är en kontraindikation.

Kan man göra laser efter brun utan sol?
Nej, vi rekommenderar inte att du gör laser efter att du har använt brun utan sol.

Jag har PCOS- kan jag ta bort mitt hår med Laser?
Har man en sjukdom som PCOS med ökad hårväxt som följd kan du minska hårväxten, men när hårväxten är kopplat till hormonell inbalans så är tyvärr risken stor att besvären kommer tillbaka. Däremot kan hårväxten blir lindrigare, men sannolikheten att den försvinner helt är låg.

Före och efter Laser Genesisbehandlingar för att minska rodnad.

Före och efter Lasergenesisbehandlingar för att minska pigmenteringar.

Före och Efter Lasergenesisbehandlingar för att minska ålderstecken i huden.

Före och efter kärlbehandling med NdYAG

Före och efter Limelight-behandling av Pigmenteringar.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla