• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

HUDTYPER - Vilken Hudtyp har Du? 

För att hitta rätt produkter som passar måste du först ta reda på vilken hudtyp du tillhör och                  

även välja vilket/vilka hudproblems område du vill jobba på .                                                               

Det viktiga är att rengöra huden noga först utan att lägga på någon produkt. Vänta någon timme                  

och känn sedan efter hur huden känns. Prova med lite papper tryckt mot huden, om inga

fläckar syns har du torr hud. Fastnar fett på pappret har du fet hud. Har du normal/torra kinder

men fetare i ex. Panna, haka näsa (t-zonen) har du blandhy.

 

Test

Testar

testar svar

 

TORR HUDTYP

En torr hy kännetecknas av att man efter rengöringen får en spänd stramande känsla. Porerna är pyttesmå och nästintill osynliga, huden är ofta tunn och linjer blir lätt synliga, speciellt runt ögonen och munnen.

Ibland kan hudytan nästan kännas sträv och vara flagig då huden har dålig produktion av talg och brist på fukt.

Huden kan också upplevas som glansig för att den stramar och är spänd pga av torrhet.

I brist på vård får den torra huden så kallade torrhetsrynkor och hyn har en benägenhet att åldras i förtid. Den torra huden behöver tillskott på fett. Ett tillskott av fukt är inte tillräckligt för denna hud som har svårt att behålla fukt då hudytan är torr och fnasig och inte i god kondition.

 

NORMAL HUDTYP

En normal hy kännetecknas av att huden inte stramar efter tvätt och inte är torr eller fet eller känns oljig. Porerna är normalstora dvs de syns om man tittar nära I spegeln. Linjerna uppkommer inte så snabbt. Huden är slät och elastisk, färgen är jämn och hudytan matt, huden är i balans. Pormaskar förekommer då och då och är vanligast på näsvingarna. I bland förekommer små blemmor innan mens då hormonproduktionen är större och det produceras extra talg i huden.

Den normala huden förekommer oftast hos yngre personer. Hos äldre brukar den normala huden bli torr, vilket man kanske inte tänker på när huden fungerar perfekt och man inte har några speciella problem eller behov. Rengöring och att återfukta huden är lika viktig och speciellt om man vill bibehålla hudens normala tillstånd längre.

 

BLANDAD HUDTYP

Den vanligaste formen av blandhud  är att panna, näsa och/eller haka (t-zonen) har vidgade porer och ökad talgproduktion, medan kinderna är torrare och i bland sträva och känsligare. Finnar förekommer tidvis på t-området.
Blandhuden är en väldigt vanlig hudtyp och finns i massa olika variationer. Det finns olika sätt man kan behandla blandhyn, antingen att man behandlar de feta områdena med anpassade produkter och för de torrare delarna på huden anpassade produkter för torr hy. Det finns också produkter för blandhud som behandlar feta partier utan att torka ut de övriga delarna ännu mer.

 

FET HUDTYP

En fet hy glänser och blir lätt oljig, porerna är vidgade, ofta på alla delar av ansiktet. När talgkörtlarna producerar mer talg än nödvöndigt blir huden fet. Huden har en benägenhet för att få pormaskar och kan lätt få finnar som avtar med stigande ålder. Huden påverkas av många yttre faktorer såsom årstider, arbete, miljö och fritidssysselsättning. Talgproduktionen kan öka av olika orsaker som kost, hormoner, stress genetiskt anlag och hur de inre organen fungerar. Viktigt är att även fet hud behöver återfuktas för att balansera fettproduktionen.

 

KÄNSLIGT HUDTILLSTÅND

En känslig hud har fina porer, lätt för att bli röd, reagerar på varje form av förändring såsom: stress, värme, kyla beröring, sjukdom, sol, låg luftfuktighet och vård med fel produkter. Då blodkärlen ligger nära hudytan blir huden lätt flammig vid minsta irritation eller reagerar med förändringar.

Känslighet kan förekomma hos alla hudtyper, en torr till fet hud, acne eller vid rosacea. Med rätt produkter som är lugnande och mjukgörande kan en känslig hud återhämta sig. Undvik snabba temperaturförändringar, skydda med bra klimatcreme vid utevistelse och i solen med hög solskyddsfaktor och keps. Ej bastu. I bland måste försiktighet iaktas med varma och kalla drycker, starkt kryddad mat och alkohol.

MOGET HUDTILLSTÅND

En mogen hud har synliga linjer och rynkor, mindre elasticitet och fasthet i huden. Det kan man känna om man nyper i hop huden och det tar en stund innan huden “går tillbaka”. Linjer syns även när muskulaturen är avslappnad. Oftast är huden torrare eftersom fuktnivån avtar med åren. Huden känns mer skör än den gjort tidigare I bland kan huden bli flagig, lätt för att få pigmentfläckar och har åldersfläckar.
Beroende på gener och leverne går det så klart olika fort med åldrandeprocessen I huden. Man kan också påskynda processen själv med alltför mycket solande, stress, rökning m.m 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla